загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зберігати готівку «під матрацом» не можна: названі «реальні» способи збирати гроші на безбідну старість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аналітики сходяться на думці: збирати готівку "під матрацом" не можна. По-перше, гроші з'їсть інфляція. Навіть якщо щомісяця купувати долари, то через 30 років далеко не факт, що за них вдасться безбідно жити близько 17 років. Будь-яка валюта, навіть американська, має властивість втрачати свою вартість.

Гроші повинні працювати. Найнадійнішою і консервативної інвестицією вважається відкриття банківського вкладу. З його допомогою можна не тільки зберегти гроші, а й накопичити їх. Але і тут є свої "але". При закритті банку вкладник має право тільки на 200 тис. Грн, інші заощадження просто згорають. Тобто якщо за 20 років накопичити в банку 2 млн грн, після несподіваного закриття повернуть всього лише 10% - 200 тис. Тому краще відкривати рахунки в різних банках таким чином, щоб максимальна сума вкладу не перевищувала 200 тисяч. Щоб диверсифікувати (розділити) ризики, також можна відкрити і валютний рахунок. В середньому українець може відкладати до 30% свого доходу, пояснив фінансовий консультант Олексій Половинкин.

Якщо заробітна плата стабільно знаходиться на рівні $ 500, то за 20 років можна накопичити $ 36 тисяч. На безбідну старість цієї суми може не вистачити, але і голодувати не доведеться. Якщо ж українцю з середньою зарплатою в Києві почати збирати в 25 років, то до 60 років можна зібрати близько $ 63 тис. Варто враховувати, що розрахунки – орієнтовні і не враховують відсотки за банківськими вкладами.

Як каже експерт в сфері пенсійного забезпечення Лідія Ткаченко, в Україні банківський вклад – швидше спосіб короткостроковій інвестиції. А ось відкладати гроші на старість треба за допомогою пенсійних фондів – їх діяльність ретельно контролюється законом, і вони не можуть закритися і зникнути разом з накопиченнями.

Експерт у сфері нерухомості Максим Бабуряк впевнений, що найкраща інвестиція – покупка однокімнатної квартири в Києві недалеко від метро. Таку нерухомість завжди можна продати чи здати в оренду. На даний момент "однушку" в столиці можна здати в оренду за 6-7 тис. грн. Якщо у пенсіонера є друга квартира, то така "надбавка" до пенсії може стати навіть більш відчутною, ніж відсоток по невеликому банківським вкладом. І якщо із заощадженнями в фондах або банках є ризики, то квартира нікуди не дінеться, впевнений Бабуряк.

 

Джерело:
До списку новин