загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дерева біля садиби тепер треба саджати за новими правилами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 жовтня в Україні змінилися правила висадки дерев у новій садибній забудові.

1 жовтня 2019 року набрали чинності нові державні будівельні норми щодо планування та забудови територій – ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій». У частині проектування садибної та дачної забудови вони встановили обов’язкову мінімальну відстань від межі сусідської ділянки, на якій дозволено висаджувати дерева.

Це дозволить мінімізувати конфлікти та непорозуміння між сусідами.

“Тепер у новому ДБН чітко визначається, що відстань від межі суміжної земельної ділянки до кущів, які висаджуються, має складати 1 м. До стовбурів дерев - від 4 до 6 м в залежності від крони, але не менше половини її діаметру. Наприклад, якщо крона дерева складає в середньому 11 метрів, то відстань від межі сусідньої ділянки має складати не менше 5,5 метрів, щоб його гілки не заходили на сусідню територію”, - пояснив нововведення заступник міністра Мінрегіону Лев Парцхаладзе, опублікувавши відповідний допис на своїй сторінці у Facebook.

Вищезазначена норма стосується виключно нової садибної і дачної забудови.

Новий ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій» розроблений Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст “Діпромісто” імені Ю. Білоконя.

 

Джерело:
До списку новин