загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Достроковий вихід на пенсію. Що таке "вислуга років" і як діє норма зараз

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Два рішення регулюють норму "виходу на пенсію" для українців.

Щоб вийти на пенсію за вислугою років необхідно мати 26 з половиною років стажу станом на 11 жовтня 2017 року. Про це повідомили в управлінні Пенсійного фонду України Києва.

До внесення змін у пенсійне забезпечення населення, працівники освіти, охорони здоров’я та соцзабезпечення могли стати пенсіонерами до настання такого віку, маючи необхідний стаж або так звану вислугу років. Проте ця норма була скасована у жовтні 2017 року.

При цьому Конституційний суд України ухвалював рішення у червні цього року про неконституційність положення щодо підвищення віку. Ідеться про зміни до закону від 2015 року, коли для нарахування пенсії за вислугу років встановили мінімально необхідний вік - 55 років. Це положення вже не діє.

Нагадаємо, згідно з затвердженою парламентом програмою діяльності Кабміну до 2025 року, пенсії – не нижче прожиткового мінімуму (зараз 1936 грн , з 1 грудня - 2027 грн, а 4200 грн – у 2025 році.). Мінімальна пенсія з грудня цього року має становити 1624 грн. При цьому мінімальна зарплата з 1 грудня цього року буде 4173 гривні. А наступного року - 4723 грн.

 

Джерело:
До списку новин