загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні з'явиться нова організація із закупівлі медпрепаратів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Закупівля ліків в Україні відбуватиметься централізовано, через окрему організацію.

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що на сьогодні завершується робота зі створення української організації із закупівлі медичних препаратів. 

"Завершується робота зі створення центральної закупівельної організації української, яка закуповуватиме ліки централізовано, плюс для регіонів зможе надавати такі послуги. Потрібно зробити всі законодавчі зміни, щоб це працювало. Після цього наступним для неї (закупівельної організації – ред.) кроком... буде питання, можливо, виходу на закупівлю вакцин", - сказала Скалецька.

Водночас в контексті закупівлі вакцин участь цієї організації в процесі є «під питанням».

«Можливо, вакцини з’являться в Україні, тоді можна буде закуповувати їх в Україні», – припустила очільниця МОЗ.

19 вересня Верховна Рада України підтримала зміни до законопроєкту про держзакупівлі, продовживши міжнародні закупівлі ліків ще на два роки.

Реформа в сфері закупівель ліків для України розпочалася у 2015 році, коли функцію централізованих закупівель ліків, медичних виробів та вакцин передали від МОЗ до міжнародних спеціалізованих організацій.

Джерело:
До списку новин