загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 порад людям, які не вміють насолоджуватися життям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Всьому можна навчитися.

Головне - вміння знаходити позитив в негативних ситуаціях.

Доктор Макс Пембертон, психіатр

1. Припиніть хвилюватися - можливо, нічого не трапиться

Якби ми турбувалися через всі неприємності, які теоретично можуть з нами трапитися, то ніколи не виходили б з дому.

У доктора Пембертона була пацієнтка, яка весь час через усе переживала. Щоб допомогти їй впоратися з цими почуттями, він склав список всіх скарг, з якими вона до нього зверталася. Коли вони разом вивчили цей список, виявилося, що жодне з її побоювань не підтвердилося.

2. Вас дратує не те, що вас дратує

Доктор Макс згадує одну пацієнтку, яка злилася на свого чоловіка за те, що він ніколи не мив посуд.

Вони постійно сварилися через його небажання мити посуд. Коли доктор порадив жінці купити посудомийну машину, вона відповіла, що все одно знайдеться інша причина для сварок.

Стало очевидним, що у відмові мити посуд пацієнта просто вбачала втілення свого страху, що чоловік втратив до неї інтерес.

3. Будьте поблажливі до себе

Доктор Пембертон постійно дивується тому, що його пацієнти говорять про себе як про останніх негідників.

За роки практики він так і не звик до цього: люди приписують собі всі можливі негативні риси. Виявляти до себе поблажливість нічим не складніше, ніж ненавидіти себе; то чому б не спробувати?

4. Будьте поблажливі з іншими

Знаєте стару приказку: «Не можеш перемогти - очоль»? Це відмінне правило життя. Припиніть переживати про те, що роблять, говорять, одягають інші люди, і заразом припиніть їх за це засуджувати.

Спробуйте замінити ці негативні думки про іншу людину на позитивні - і побачите, як покращиться ваш настрій. Бути добрим легко.

5. Змініть роботу

Для деяких людей робота - це все. І саме вона найчастіше занапащає їх. Доктор Макс запевняє, що люди, які страждають на роботі, переносять ці страждання й на інші сфери життя.

Нам необхідно працювати, щоб забезпечувати себе, але це не означає, що ми зобов'язані зводити себе в могилу ненависною роботою.

6. Приймайте людей такими, які вони є або не думайте про них взагалі

Ми витрачаємо багато сил, намагаючись змінити інших людей. Ми не спимо ночами, думаючи про те, як співробітниця постійно залишає протухлі продукти в холодильнику на роботі.

Ми сердимося й ображаємося на інших через реальні дрібниці. Якщо ви не можете прийняти людину такою, якою вона є (з протухлими продуктами і всім іншим), то просто перестаньте про неї думати. Ці думки роблять вас нещасними.

7. Припиніть обманювати, що у вас все добре

Якщо у вас все погано, так і скажіть. Не ховайтеся від життя за брехливими словами. Люди знають, що таке «добре», і найчастіше з готовністю вас вислухають. Не носіть в собі те, що бажаєте висловити.

Вам стане краще, як тільки ви виговоритеся.

8. Говоріть «НІ»

Просто візьміть і скажіть. Спробуйте. Ось побачите, вам сподобається. І не забирайте свою відмову назад.

Уміння відмовляти дозволить вам зайнятися тим, чим ви давно прагнули, і ви не відчуватимете себе в постійному боргу перед іншими.

9. Поговоріть про це

У житті кожного повинна бути хоча б одна людина, з якою можна поділитися своїми думками та почуттями. Деякі обирають щоденник або психолога.

Яким би не був ваш варіант, користуйтеся ним регулярно, щоб у вас не виникало відчуття, що ви зациклені в безкінечному коловороті негативних думок.

10. Говоріть людям, що ви їх любите

Можливо, ви завтра не прокинетеся - це страшно, але така правда життя. Не залишайте нічого недоговореним. Користуйтеся можливістю висловити свою любов, поки вона у вас є.

Вам стане легше від того, що ви не триматимете почуття в собі, і ви відчуєте себе набагато краще.

 

Джерело:
До списку новин