загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін несподівано "урізав" головний показник для отримання субсидії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зміни були затверджені постановою від 20 жовтня.

Відтепер субсидії отримуватимуть ті українські родини, які віддають на оплату житлово-комунальних послуг понад 20% свого сімейного доходу. До цього показник був на рівні 15%.

Таке "урізання" прописане в затвердженій Кабміном постанові №878 від 20 жовтня 2019 року, опублікованій на урядовому порталі. Там, зокрема, вказано, що слід "в абзаці п’ятому пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 27 липня 1998 р. №1156 цифри "15" замінити цифрами "20".

У постанові від 1998 року йдеться про розмір обов’язкового відсотка платежу, який визначається для домогосподарств, які одержують житлову субсидію. У п'ятому абзаці вказано, що "базова норма плати за послуги - 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу домогосподарства". Тобто відтепер цей показник становитиме 20%. А це означає, що частина родин втратить право на отримання субсидій. 

Норма про збільшення частки комунальних витрат у доходах для призначення субсидій набирає чинності з 1 травня 2020 року.

Раніше повідомлялося про те, що в 2020 році влада виділить на виплату пільг і субсидій 47 628,6 млн. грн, що менше на 8,3 млрд грн порівняно з 2019 роком.

 

Джерело:
До списку новин