загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери в Україні: хто має право дострокового виходу на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Законодавство України передбачає можливість громадянам виходити на пенсію достроково. Однак далеко не всі українці мають на це право.

Пенсія в Україні може призначатися достроково матерям дітей з інвалідністю, які виховували їх до шести років.

Ця норма передбачена Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». У документі зазначено, що матері дітей з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 50 років і при наявності не менше 15 років страхового стажу.

До числа дітей з інвалідністю з дитинства належать також неповнолітні з інвалідністю у віці до 16 років. 

Визнання дитиною з інвалідністю з дитинства або дитиною з інвалідністю засвідчується випискою з акта огляду в МСЕК, медичним висновком установи охорони здоров'я, посвідченням одержувача допомоги, довідкою органу, що призначає допомогу, про період призначення допомоги. 

Виховання дитини до зазначеного віку можна підтвердити на підставі свідоцтва про народження або паспорта дитини.

Нагадаємо, в Україні переглянуть пенсійний вік для жінок – відповідний проект закону готуються розглянути у Верховній Раді. Документ пропонує дозволити до 2022 року жінкам виходити на пенсію в 55 років за наявності 30-річного стажу, але за умови звільнення з роботи.

 

Джерело:
До списку новин