загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Штрафи за «евробляхи» відтермінували не для всіх

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В окремих випадках власники авто на єврономерах можуть заплатити штраф 170 тис. грн або взагалі залишитися без транспортного засобу.

22 вересня 2019 набув чинності Закон про відтермінування штрафів за «евробляхи» до 31 грудня цього року.

Нагадуємо, що за прострочення тимчасового ввезення до десяти днів водіям загрожував штраф 5100 грн, а більш ніж за 30 днів - 170 тис. грн або конфіскація авто. За водіння на нерозмитнених авто водієві загрожував штраф в розмірі 8500 грн, за повторне подібне порушення, зафіксоване протягом року, - 17 тис. грн з позбавленням права керування на рік та з оплатним вилученням транспорту (або без такого).

Незважаючи на те, що Закон штрафів вже набув чинності, відтермінування поширюється не на всі штрафи, а тільки за умови проведення митного оформлення автомобілів для їх вільного обігу на митній території України, тобто при розмитненні.

В інших випадках, якщо автомобіль не розмитнений, а вивозиться за межі митної території України, застосовуються інші штрафи: в разі перевищення терміну тимчасового ввезення або транзиту більш ніж на тридцять діб, а також втрата автомобіля, передбачає штраф 170 тис. грн або конфіскацію авто (ч.6 ст. 481 та ч.6 ст.470 Митного кодексу)

На жаль, про цей нюанс знають не всі водії. Дорожній Адвокат на свій сторінці у Facebook повідомляє, що в жовтні майданчики митниць переповнилися автомобілями, ввезених в режимі «Транзит» і вилучених під час спроб вивезти їх назад за кордон.

Такий юридичний нюанс фактично позбавляє власників «транзитних евроблях» можливості безкоштовно вивезти ці автомобілі за межі України. Вони будуть змушені їх розмитнити. В іншому випадку їх чекає штраф 170 тис. грн або конфіскація автомобіля.

 

Джерело:
До списку новин