загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нацбанк вводить в обіг банкноту номіналом 1000 гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нацбанк c 25 жовтня вводить новий номінал готівкової гривні – банкноту в 1000 грн. До цього НБУ запускав в оборот новий номінал тільки в 2006 році. Це була банкнота в 500 грн.

З огляду на зростання рівня доходів і цін, українці вже практично не використовують монети дрібних номіналів, тому монети в 1,2 і 5 копійок з 1 жовтня вивели з обігу.

При цьому банкноти в 500 грн вже недостатньо, потрібно ввести більш високий номінал.

На лицьовій стороні тисячної банкноти зображений Володимир Вернадський, а на зворотній – будівля Президії Національної академії наук України. Розмір нової купюри – 7,5 сантиметрів завширшки і 16 – в довжину, а колір – блакитний.

На банкноті будуть нові захисні елементи. Так, наприклад, це полімерна стрічка пурпурного кольору з оптичним ефектом. На стрічці зображений номінал банкноти і малий державний герб – тризуб. Крім того, на банкноту завдано елемент SPARK, який має кінематичний ефект. При зміні кута нахилу банкноти на ділянках зображення спостерігаються поступові переходи кольорів – від золотистого до нефритового. 

За оцінками регулятора, введення нової банкноти підвищить зручність розрахунків для громадян і бізнесу, а також сприятиме зниженню операційних витрат банків та витрат на інкасацію.

Крім того, цей крок дозволить істотно заощадити витрати НБУ на друк, зберігання, обробку та перевезення банкнот.

Спочатку Нацбанк планує ввести в обіг близько 5 мільйонів штук таких банкнот.

Після того, як регулятор закінчить переглядати номінальний ряд національної валюти, має залишитися лише 6 номіналів монет і 6 номіналів банкнот.

Голова НБУ Яків Смолій підкреслює, що ряд з 11-13 номіналів є найбільш поширеним варіантом у всьому світі – наприклад, в США, Канаді, Великобританії, Чехії, Данії, Швейцарії, Австралії і багатьох інших країнах.

 

 

Джерело:
До списку новин