загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидії перераховують не всім: українці перевіряють, чи не відібрали допомогу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Субсидії в опалювальному сезоні-2019/20 отримає майже чотири з половиною мільйонів домогосподарств. Якщо не було змін у сім'ї та боргів за комуналку, субсидію перерахують автоматично. Але не усі цьому вірять і напередодні опалювального сезону йдуть перевіряти, чи не забрали допомогу.

Анна в минулому році мала субсидію. Але зігрітися в будинку все одно не могла. Тому що економила газ. Хоча і економила паливо, але з пільгою все ж було вигідно. Чи буде субсидія в цьому році – жінка не впевнена, тому вирушила в район.

Так само Світлана з'ясовує про субсидії своєї матері пенсіонерки. Вона в минулому році мала пільгу на газ і світло.

"У неї пенсія дві тисячі, а за комунальні послуги вона повинна була платити 1400-1500 гривень за півбудинку в селі", – ділиться жінка.

Субсидія матері Світлани на цей рік продовжено автоматично. Тому що змін в родині пенсіонерки не було. Всі попередні рахунки за квартплату – оплачені. Таким відвідувачам в органі соцзахисту пояснюють, субсидії збережені. На яку суму – побачать в квитанціях в наступному місяці.

"Субсидії були нараховані ще раніше, і ті люди, які вже є в програмі – вони будуть отримувати ці субсидії і в наступному опалювальному сезоні", – зазначає міністр Мінсоцполітики.

Рішенням уряду спростили отримання субсидії в селі подружжям пенсіонерів, яким більше 60-ти, зареєстрованим за різними адресами, а також – військовим і будинкам сімейного типу. У минулому році позбавили субсидій тих, хто робив дорогі покупки – суми стартували від 50-ти тисяч гривень. Або ті, хто отримав спадок. У цей список потрапили і ті, хто купував ... причіп, тому що він вважався транспортним засобом незалежно від суми. Але в цьому році люди, які придбали причепи, на субсидію можуть розраховувати.

"У переважній більшості – це причепи орієнтовно вартістю 5-7 тисяч гривень", – пояснює Віталій Музиченко, заступник міністра соціальної політики.

Цього року субсидіями повинні скористатися близько чотирьох з половиною мільйонів домогосподарств, порахували в Мінсоцполітики. Це стільки ж, як і в минулому опалювальному сезоні. На майже 48 млрд гривень. Таку ж суму заклали і в бюджет на 2020-й.

 

Джерело:
До списку новин