загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Трудовий стаж оцифрують – деталі законодавчих змін

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Епопея із відміною трудових книжок набирає оборотів.

09.10.2019 р. Міністр КМУ Дмитро Дубілет пообіцяв запустити в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов'язковість трудових книжок.

А вже 18.10.2019 р. ми повідомляли про деталі законопроекту авторства Мінсоцполітики, за яким мають перевести дані про стаж в електронну форму.  Зокрема, будуть обліковувати трудову діяльність працівника здійснюватимуть в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб. Також можна використовувати й трудову книжку, якщо це передбачено колдоговором. А включатимуть до реєстру застрахованих осіб відомості про трудову діяльність працівників протягом п'яти років на підставі поданих відомостей.

Тепер же оприлюднено проект постанови КМУ «Про заходи щодо поетапного впровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Пропонують, щоб дані, які наявні в реєстрі застрахованих осіб, підтверджували наявний трудовий стаж для укладення трудового договору, призначення пенсій та інших цілей, передбачених законодавством.

Мінфіну буде доручено переглянути форму звіту з ЄСВ з метою обліку відомостей про посади, кваліфікацію та умови праці застрахованих осіб.

ПФУ  визначить порядок подання відомостей про трудову діяльність працівника в електронній формі, забезпечить створення та надання на безоплатній основі особам, які виявили бажання подати відомості, відповідних програмних засобів.

Відомості про трудову діяльність працівників подаватимуть до ПФУ через веб-портал електронних послуг у вигляді копій передбачених законодавством документів, відсканованих з обов'язковим накладанням страхувальником або застрахованою особою кваліфікованого електронного підпису. Зазначені відомості можуть бути подані також в оцифрованому вигляді. Ідентифікуючі відомості про особу подаватимуть шляхом заповнення відповідних полів анкети застрахованої особи.

Оцифрують відомості про трудову діяльність працівників відповідальні особи органу ПФУ на підставі сканованих копій документів, доповнивши персональну облікову картку застрахованої особи в реєстрі інформацією, наявною в сканованих копіях документів.

Джерело: проект постанови КМУ «Про заходи щодо поетапного впровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі»

 

 

Джерело:
До списку новин