загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

RBG: українці витрачають на оплату компослуг узимку 38% сукупного сімейного доходу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Питання заробітних плат, пенсій та комунальних тарифів – завжди у центрі уваги пересічних українців. Що характерно, так це те, що бачення українців щодо оптимального рівня заробітної плати і пенсії відрізняються від реального їх рівня. У випадку зарплат – побажання українців майже удвічі більші за реальність, а у випадку пенсій – майже вчетверо.

Як свідчить офіційна статистика зарплати і пенсії становлять становлять більшість усіх грошових доходів українців. Але крім доходів є й витрати, одним із видів яких є витрати на оплату комунальних послуг (оплата житла, комунальних продуктів та послуг). Тож, логічним є питання відносно того, що українці думають про комунальні витрати.

Як показують результати вересневого соціологічного опитування Research & Branding Group*, українці витрачають на оплату комплексу комунальних послуг у опалювальний період (коли витрати є максимальними) у середньому 38% сукупного сімейного доходу, що є більше за максимальні показники у Європі. Натомість, на думку українців, максимальна частка витрат на комунальні послуги із сімейного доходу має бути меншою майже у 2,5 рази і повинна становити максимум 16% сукупного сімейного доходу.

комунальних-послуг

Опитування проводилося у період з 7 по 16 вересня 2019 року. Опитаний 2001 респондент у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту і регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, і м. Севастополь). Метод опитування — особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує +/-2,2%.

 

Джерело:
До списку новин