загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пляцок "Мауріціо"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відмінне поєднання медових коржів, макового бісквіта та крему, тобто смачний і простий в приготуванні пляцок, ідеально підходить для недільної кави або чаю.

Розміри форми: 24x28 см

Інгредієнти:

Медові коржі:
2  і 1/3 склянки борошна
150 г вершкового масла
2 яйця
3 столові ложки меду (у мене липовий)
1/2 склянки цукру
1 столова ложка соди

Маковий бісквіт:
4 білка
щіпка солі
1/2 склянки цукру
1 чайна ложка оцту
1 столова ложка пшеничного борошна
1 столова ложка картопляного крохмалю
3 столові ложки сухого маку

Крем:
1  і 1/2 склянки молока
2 упаковки ванільного цукру
8 столових ложок манної крупи
3 столові ложки цукрової пудри
200 г вершкового масла

Додатково:
цукрова пудра

Приготування

Борошно подрібнюємо з маслом, збиваємо яйця, додаємо мед, цукор і соду і замішуємо. Тісто ділимо на дві рівні порції. Кожну частину розгортаємо за розміром форми. Перекладаємо на деко, викладене папером для випічки. Запікаємо окремо два коржі при температурі 180 градусів протягом приблизно 15 хвилин.    

Потім готуємо маковий бісквіт. Білки збиваємо в жорстку піну з сіллю. Весь час насипаємо порціями цукор, поступово вливаємо оцет і поступово насипаємо пшеничне борошно, змішане з картопляним крохмалем. В кінці насипаємо мак і акуратно перемішати ложкою. Тісто викладаємо на деко викладеної папером для випічки, ставимо у духовку на 180 градусів і запікаємо близько 25 хвилин. Охолоджуємо. 

У каструлі підігріваємо молоко з ванільним цукром. В кипляче молоко насипаємо манну кашу, перемішуємо і готуємо близько 2 хвилин і залишаємо охолонути. Масло цукрово збити з пудрою до пухкої маси, а потім весь час перемішуємо, поступово додаємо манну кашу. На перший медовий корж викладаємо половину крему, розмазуємо і накриваємо маковим бісквітом. Потім викладаємо другу частину крему, розмазуємо і накриваємо другий медовим коржем. Пляцок посипаємо цукровою пудрою. 

Залишаємо у холодильнику на всю ніч для просочення.

Смачного!

 

Джерело:
До списку новин