загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ПФУ масово занижує розмір пенсій: як повернути свої гроші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний фонд працює за принципом зібрати більше коштів і менше витратити.

Пенсійний фонд масово занижує пенсійні виплати військовослужбовцям. Можливим це стало завдяки закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, який набув чинності на початку 2018 року. Закон поширюється не тільки на нових пенсіонерів, але і на тих, хто пішов у відставку до 2018 року.

За інформацією журналістів, пенсії скорочуються з 83% грошового забезпечення до 70%. 

“Це підтверджується фактами справи №240/5401/18, яку в цьому місяці розглядали у Великій палаті Верховного суду (БЖ-НД). Юристи впевнені, що справа не у правовій безграмотності працівників Пенсійного фонду, які не знають, як правильно виконувати чинне законодавство. А в бажанні ПФ при будь-якій можливості поменше заплатити пенсіонерам”.

Адвокат, керуючий партнер юридичної фірми “Можаєв і партнери” Михайло Можаєв каже, що Пенсійний фонд працює за принципом зібрати більше коштів і менше витратити.

За його словами, в компанію часто звертаються за допомогою колишні працівники МВС, які також скаржаться на Пенсійний фонд, він робить все, щоб недорахувати людям пенсію, часто порушуючи національне законодавство.

Отримати законні пенсії можна, але для цього потрібно судитися з Пенсійним фондом.

Зразковою стала справа (№240/5401/18) – Верховний суд зобов’язав регіональний (Житомирський) підрозділ ПФ правильно перерахувати пенсію військовослужбовцю. У розмірі 83%, а 70% грошового забезпечення. Згідно з постановою Великої палати Верховного суду, обставинами зразкової справи по перерахунку військових пенсій визнані наступні три ознаки:

1. Позивач є особою, якій призначено пенсію за вислугу років відповідно до закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

2. Відповідачем є відповідне Головне управління Пенсійного фонду України, на обліку в якому перебуває позивач.

3. Предметом спору є зміна відсоткового значення розміру пенсії при здійсненні її перерахунку з 1 січня 2018 року на підставі постанови Кабміну від 21 лютого 2018 року №103 у зв’язку з підвищенням сум грошового забезпечення, що визначені станом на 1 березня 2018 згідно з постановою Кабміну від 30 серпня 2017 року №704.

Юристи вважають, що працівники Пенсійного фонду почнуть виконувати вимоги судів тільки в одному випадку.

“Треба серйозно посилити персональну відповідальність. Тобто відповідальність ПФ не в цілому, а його працівників. Щоб вони виплачували судові неустойки за програним спорів. А ще краще – щоб одночасно притягувалися до кримінальної відповідальності. Тільки це може змусити виконувати чинне законодавство, і припинити свавілля. Боюся, інакше проблему не вирішити”, – сказав старший партнер адвокатської компанії “Кравець та партнери” Ростислав Кравець.

Джерело:
До списку новин