загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Комунальні послуги різко подорожчають

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ініційоване Нафтогазом зростання ціни на газ для промислових споживачів призведе до підвищення комунальних платежів для населення.

З 1 листопада Нафтогаз збільшив вартість газу для промислових споживачів з 6,5 тис. грн за кубометр до 7,7 тис. грн. Таке рішення в компанії пояснили зростанням вартості газу на європейських ринках, звідки Україна імпортує блакитне паливо.

Експерти прогнозують, що це підвищення позначиться в платіжках українців за гарячу воду, опалення і газ. Платежі виростуть як мінімум на 20 відсотків.

Про це в коментарі ІА АСПІ сказав перший заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

"Формула розрахунку вартості комунальних послуг побудована таким чином, що зростання цін на газ для промисловості автоматично тягне за собою подорожчання комуналки для населення", - пояснив нардеп.

За його словами, уряду так і не вдалося вирішити проблему зростання вартості комунальних послуг для населення, а літнє зниження ціни газу Кучеренко пояснює сезонним зниженням ціни на європейських ринках.

"Тільки там ціна влітку впала в два з половиною рази, а в Україні лише на 30 відсотків", - констатував він.

За прогнозами нардепа, комуналка виросте як мінімум на 20 відсотків і буде підвищуватися і далі, досягнувши показників минулого року, коли газ для населення коштував 8,5 тис. грн. за кубометр. Зараз для побутових споживачів він коштує 4,2-4,8 тис. грн. за кубометр.

При цьому Кучеренко запевняє, що подорожчання можна уникнути. Для цього досить використовувати для потреб населення український газ з націнкою в 30 відсотків.

Фракція "Батьківщини" в парламенті вже виступила з такою ініціативою, але за словами Кучеренка, поки безрезультатно - депутати від більшості не готові підтримати це рішення.

"У парламенті, швидше за все, цю норму заблокують, - припускає нардеп. - Вони хочуть вручну регулювати ринки через свою ручну комісію з регулювання енергетики та комунальних послуг".

 

Джерело:
До списку новин