загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Співвласникам квартир безоплатно передаватимуть землю прибудинкової території

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Мінрегіоні розробляють порядок безоплатної передачі земельних ділянок співвласникам багатоквартирних будинків.

Уряд планує вдосконалити механізми управління у багатоквартирних будинках, що максимально продовжить строк їх експлуатації. З цією метою Мінрегіон розробляє порядок безоплатної передачі земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки у власність їх співвласникам.

До земельної ділянки багатоквартирного будинку належать:

  • •  земля, на якій розміщено житловий будинок;

  • •  земля, на якій знаходяться будівлі і споруди, що стосуються такого будинку;

  • •  прибудинкова територія.

Хто може оформлювати права на земельну ділянку під багатоквартирним будинком

Відповідно до статті 116 Земельного кодексу мешканці багатоквартирних будинків мають право відвести земельну ділянку в постійне користування незалежно від створення ОСББ. Проте, якщо ОСББ не створено, відведення земельної ділянки можливе лише за згодою всіх без виключення власників житлових і нежитлових приміщень будинку, але на практиці такої згоди досягти майже неможливо.

Земельна ділянка, на якій розташовані багатоквартирний будинок, належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія, віднесено до спільного майна багатоквартирного будинку та передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабміном.

Враховуючи плинність складу власників квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, може виникнути ситуація, коли у разі їх зміни співвласником земельної ділянки залишатиметься попередній власник, а проведення відповідних дій щодо реєстрації прав нового власника вимагатиме фінансових та часових витрат.

Тому комплексні законодавчі зміни мають врегулювати питання безоплатної передачі земельних ділянок співвласникам багатоквартирних будинків.

 

Джерело:
До списку новин