загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У 18 разів планують збільшити штрафи за спалення листя чи сухостою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропонують радикально підвищити адміністративну та кримінальну відповідальність за такі порушення.

Дим, що стелиться осінньою Україною від спалення опалого листя та сміття, вдарив у дзвони сумління групи народних депутатів, які вирішили боротися з цим неподобством методом батога. Вони зареєстрували законопроект, який передбачає радикальне збільшення відповідальності за забруднення атмосферного повітря, самовільне випалювання сухої рослинності та інші аналогічні порушення.

Скажімо, зараз КУпАП передбачає за порушення вимог пожежної безпеки в лісах штраф для громадян від 85 до 255 грн, а для посадовців - від 255 до 850 грн. Законопроект № 2339 пропонує збільшити його відповідно до розмірів від 1530 до 4590 грн і від 4590 до 15300 грн.

Адміністративний штраф за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, пропонують встановити на рівні від 4590 до 15300 грн для громадян (зараз за це встановлено штраф від 255 до 850 грн) і від 10710 до 18360 грн для посадових осіб (зараз цей штраф - від 595 грн до 1020 грн).

Своєю чергою, штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із природною рослинністю або її залишків та опалого листя на землях сільгосппризначення, у смугах відводу автодоріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях, на газонах у населених пунктах пропонують збільшити для громадян до розмірів від 3060 до 6120 грн, а для посадових осіб - від 15300 до 21420 грн.

Окрім того, у ККУ збільшать кримінальну відповідальність за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля. Штраф за таке порушення зараз становить від 1700 до 3400 грн, а проект пропонує встановити його у розмірі від 30,6 тис. до 61,2 тис. грн.

Змінять і санкцію за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільгосппризначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Зараз за це ККУ передбачає штраф від 5100 до 8500 грн, а проект № 2339 пропонує збільшити його до розміру від 91,8 тис. до 153 тис. грн.

Джерело: законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)" від 29.10.2019 р. № 2339

 

Джерело:
До списку новин