загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

50% українців поскаржилися на зростання цін і тарифів - опитування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

31% респондентів відзначають погіршення у сфері охорони здоров'я, 28% - у сфері соцзахисту, 27% - в рівні добробуту родини, 24% - у оплаті праці.

Половина українців вказують на погіршення ситуації з рівнем цін і тарифів в країні - опитування 31% респондентів відзначають погіршення у сфері охорони, 28% - у сфері соціального захисту, 27% - щодо рівня добробуту родини, 24% - щодо оплати праці.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 1 по 7 листопада.

Так, 37,5% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі (у вересні так вважали 57%, у жовтні – 45%), 35% – що події розвиваються в неправильному напрямі (у вересні – 17%, у жовтні – 29%).

«Отже, частка тих, хто вважає, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, зрівнялася з часткою тих, хто дотримується протилежної точки зору», - йдеться в результатах дослідження.

Згідно з опитуванням, оцінюючи, як змінилася ситуація у країні в цілому порівняно з початком 2019 року, 48% респондентів вважають, що вона не змінилася, 26% − що загальна ситуація в країні погіршилася, а 15% − що покращилася.

Оцінюючи зміни в різних сферах суспільного життя за цей період, найчастіше респонденти вважають, що ситуація не змінилася (виняток становить рівень цін і тарифів, де найчастіше зазначається погіршення ситуації).

Так, покращення на статистично значущому рівні частіше, ніж погіршення відзначається респондентами у наступних сферах: рівень свободи слова (на покращення вказують 20% опитаних, на погіршення – 14%), рівень демократії (відповідно 17% і 14%), обороноздатність країни (відповідно 19% і 16%), міжнародний імідж України (відповідно 25% і 22%).

Сфери, в яких погіршення відзначається на статистично значущому рівні частіше, ніж покращення: рівень цін і тарифів (на погіршення вказують 50% респондентів, тоді як на покращення − лише 5%), охорона здоров'я (відповідно 31% і 6,5%), соціальний захист (відповідно 28% і 7%), рівень добробуту родини (відповідно 27% і 8%), оплата праці (відповідно 24% і 5%), упевненість громадян у завтрашньому дні (відповідно 31% і 14%), рівень стабільності (відповідно 28% і 12%), економічне становище країни (відповідно 23,5% і 9%), ситуація зі злочинністю (відповідно 22% і 7%), пенсійне забезпечення (відповідно 21% і 6%), освіта (відповідно 19% і 6%), дотримання законності державними службовцями (відповідно 17% і 13%), становище російськомовного населення (відповідно 11% і 7%).

Зазначається, що порівняно з попередніми місяцями зменшилася частка тих, хто дотримується думки, що Україна здатна подолати існуючі проблеми та труднощі протягом найближчих кількох років (у вересні такі становили 41%, у жовтні – 34%, а за даними останнього опитування – 29%), а частки тих, хто вважає, що країна здатна їх подолати у більш віддаленій перспективі, становлять відповідно 40%, 43,5% і 46%, а тих, що не здатна їх подолати відповідно 6%, 10% і 11,5%.

«Характеризуючи дії влади, найчастіше громадяни України вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні, але їй це поки що переважно не вдається зробити (таку думку поділяють 44%, у жовтні так вважали 41,5% респондентів), 25% опитаних вважають, що нова влада намагається покращити ситуацію в країні, і багато в чому їй це вдається (у жовтні ˗ 29%), і 23% – що нова влада не намагається покращити ситуацію в країні, а лише імітує зусилля в цьому напрямі (у жовтні - 20%)», - йдеться в результатах опитування.

Зазначається, що частка респондентів, які відповіли, що дії нової влади виправдали їх сподівання, порівняно з жовтнем, зменшилася з 23% до 17%, незмінною (5%) залишилася частка тих, хто відповідає, що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували, а з 9% до 14% зросла частка тих, хто заявив, що нова влада не виправдала їх сподівань.

Крім того, 40% опитаних у жовтні і 37% - у листопаді дотримуються думки, що ще занадто рано давати оцінку діям влади.

***Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 1 по 7 листопада серед 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (за винятком окупованих Криму та територій Донецької та Луганської областей) за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

 

Джерело:
До списку новин