загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У «Слузі народу» пояснили, чому прожитковий мінімум у 2020 році не стане «реальним»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У бюджеті на 2020 рік, який 14 листопада ухвалив парламент, прожитковий мінімум становить трохи більше ніж 2 тисячі гривень, хоча і президент, і уряд казали, що реальним є показник у понад 4 тисячі.

В ефірі «Нині вже» на hromadske депутат від «Слуги народу», заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін пояснив, чому влада не може одразу збільшити прожитковий мінімум до заявленої суми.

«За попередніми розрахунками (точних розрахунків не проводилося — до останньої копійки), на це необхідно до 500 мільярдів гривень», — сказав він.

Депутат нагадав, що така сума — це половина бюджету країни.

«Без того, що відбудеться детінізація економіки, без того, що підуть реальні великі наповнення (бюджету — ред.) з митниці, без того, що у нас запрацює економіка, і ми зробимо всі умови для її розвитку, без того, що ми імплементуємо правильні ресурсні законопроекти, такого об’єму ресурсів в економіці та бюджеті України ми не доб’ємося за один день», — пояснив Трухін.

Він наголосив, що уряду потрібен час на те, аби «продемонструвати результат», бо «за один день економіка не перебудовується».

«Є часовий лаг, щонайменше це півроку, може місяців 10, щоби ми побачили перші результати, перші надходження до держбюджету та їх правильний розподіл», — резюмував депутат.

Нагадаємо, уряд встановив прожитковий мінімум у 2027 гривень, але визнав — на ці гроші не прожити.

 

Джерело:
До списку новин