загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні запустили новий онлайн-сервіс для пошуку "доступних ліків"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати


Станом на 1 листопада вже понад 7,7 тис. аптек приєдналися до програми, що становить приблизно 30-35% загальної кількості аптек в Україні.

Відсьогодні, 18 листопада, в Україні запрацював новий онлайн-сервіс на основі відкритих даних для пошуку аптек, які працюють за програмою «Доступні ліки».

Про це в соцмережі Facebook повідомила прес-служба Міністерства цифровий трансформації України.

Сервіс «показує в зручному форматі, скільки аптек, що працюють за програмою «Доступні ліки», є в радіусі 7 кілометрів від кожного медичного закладу, де працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти», - йдеться в повідомленні.

Урядова програма «Доступні ліки» передбачає, що пацієнт, який підписав декларацію з сімейним лікарем, педіатром або терапевтом, може за його рецептом отримувати ліки, частково або повністю оплачені державою.

«Станом на 1 листопада, за даними НСЗУ, вже понад 7700 аптек приєдналися до програми. Це – приблизно 30–35% від загальної кількості аптек в Україні», - додали в прес-службі.

Відзначається, що новий онлайн-інструмент буде корисний як пацієнтам, оскільки дозволяє знайти найближчу до лікарні аптеку і отримати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки», так і місцевій владі, а також бізнесу, адже на візуалізації чітко видно «білі плями» в аптечній інфраструктурі.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України планує більш ніж втричі розширити програму «Доступні ліки» в наступному році.

У вересні Національна служба здоров'я України разом з Міністерством цифровий трансформації запустили онлайн-сервіс на підставі відкритих даних «Відкрита медреформа», який дозволяє вибирати лікаря пацієнтам медичних закладів.

 

Джерело:
До списку новин