загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мін’юст та Пенсійний фонд почали обмінюватися даними через систему "Трембіта"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство юстиції України та Пенсійний фонд України почали автоматичну взаємодію між реєстрами за допомогою  національної системи «Трембіта». Завдяки системі здійснюватиметься обмін даними без участі людини, що пришвидшить процес надання послуг громадянам, йдестья в офіційному прес-релізі TAPAS.

Технічно взаємодія відбувається між Державним реєстром актів цивільного стану громадян (ДРАЦС) та Реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (ІКІС ПФУ).

Відтепер перевірку даних про померлих осіб автоматизовано. Ця взаємодія дозволяє оперативно інформувати Пенсійний фонд з боку Міністерства юстиції про факт смерті громадянина. Це, у свою чергу, дозволяє своєчасно надавати соціальну допомогу на поховання померлої особи і припиняти виплату пенсії.

Над проєктом, окрім зазначених відомств, працювали Міністерство цифрової трансформації та Міністерство соціальної політики за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», Фонду Східна Європа та EGOV4UKAINE.

Як повідомляється у документі, донедавна процес пересилання даних відбувався вручну, що значно затримувало процес обміну і звірення даних (дані до Пенсійного Фонду передавали протягом десяти робочих днів) і підвищувало ризик суб’єктивних технічних помилок. Відтепер для верифікації даних, завдяки “Трембіті”, у працівників ПФУ є постійний онлайн-доступ до інформації про смерть фізичних осіб, яка, до того ж, автоматично оновлюється щодоби.  

"Обмін даними має високий рівень захищеності завдяки підписанню електронною печаткою та шифруванню всіх даних, що передаються, а також протоколюванню подій, контролю доступу до вебсервісів і вжиттю заходів, спрямованих на протидію атакам, типу «відмова у обслуговуванні», що гарантується національною системою «Трембіта»", - йдеться у прес-релізі.

Нова взаємодія дозволяє громадянам оперативно отримувати виплати на поховання, а державі – контролювати процес і унеможливити будь-які махінації з пенсіями померлих людей. 

«Впровадження національної платформи обміну даними є важливим кроком на шляху до цифровізації держави та покращення системи державного управління. Міністерство юстиції зі свого боку продовжує інтегрувати свої ресурси до системи «Трембіта». Нещодавно ми налагодили електронну взаємодію з НАЗК, завдяки чому перевірка декларацій тепер може відбуватися в автоматичному режимі. Сьогодні ж ми презентуємо автоматичний обмін даними з Пенсійним фондом, який унеможливить будь-які махінації з пенсіями померлих людей», — зазначив міністр юстиції України Денис Малюська.

У найближчих планах вдосконалення взаємодії передбачено створення картки застрахованої особи (таку картку оформлятимуть при народженні дитини), а також – одержання інформації про втрату годувальника.

Трембіта — система електронної взаємодії українських державних електронних інформаційних ресурсів, через яку будуються інформаційні взаємодії органів публічної влади. Система реалізується Державним агентством з питань електронного урядування України у співпраці з «Академією електронного управління», компаніями «Cybernetica Ltd» та «SoftXpansion Ltd» в межах проекту «EGOV4UKRAINE» Програми «U-LEAD з Європою»

 

Джерело:
До списку новин