загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Е-трудова книжка стала доступною в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Веб-портал Пенсійного фонду України представив нову функцію – «електронна трудова книжка». Сервіс доступний для зареєстрованих користувачів, які мають електронний цифровий підпис.

Про це свідчить інформація на сайті відомства.

Застраховані особи тепер можуть переглянути інформацію про свої трудові відносини за основним місцем роботи.

Однак, варто зазначити, що поки ці дані доступні лише за період від 2011 року – дані за попередні роки поки що на порталі відсутні

Тому, якщо трудові відносини фізособи за місцем роботи оформлені до 2011 року, дані на веб-порталі ПФУ не будуть відображатись. 

У сервісі відсутні дані про трудові відносини за зовнішнім сумісництвом, хоча за даними звітів про єдиний соціальний внесок, у Пенсійного фонду є ця інформація. Однак згідно з інструкцією №58, такий вид роботи в трудовій книжці слід відзначати в окремому порядку, за бажанням працівника.

Кому доступна функція. Е-трудовою можуть скористатися лише зареєстровані користувачі сайту, у яких є електронний підпис.

Після скасування обов’язковості трудових книжок, при влаштуванні на роботу потрібно буде подати такі документи:

  • •  паспорт або інший документ, що посвідчує особу,
  • •  трудову книжку (у разі її наявності),
  • •  заяву про прийняття на основне місце роботи або за сумісництвом;
  • •  у випадках, передбачених законодавством, – документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи.

Додамо, що скасування обов'язкового ведення трудових книжок у паперовій формі анонсував раніше міністр уряду України Дмитро Дубілет. За його словами, наразі у паперових трудових книжках майже немає потреби, адже дані про трудовий стаж зберігаються в електронній формі з 2000 року (ймовірно, зміни стосуватимуться саме тих громадян, які почали працювати саме з 2000 року, — ред). Ці дані вже використовують для розрахунку розміру пенсії у Пенсійному фонді.

Джерело:
До списку новин