загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Святковий пиріг з вишнями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Випічка — це завжди дуже смачно. Особливо, якщо випічка містить в собі такі смачні інгредієнти, як вишня, мак і волоські горіхи. Приготуємо сьогодні дуже смачний і красивий на зрізі пиріг.

Така випічка може стати прикрасою вашого святкового столу. Можете приготувати такий пиріг навіть на Різдво — це дійсно дуже святково, смачно і красиво.

Інгредієнти

Тісто
Вода 50 мл
Дріжджі свіжі 25 г
Жовтки курячі 4 шт.
Масло вершкове 125 г
Борошно пшеничне 400 г
Цукор 65 г
Сметана 50 г

Макова начинка
Крохмаль картопляний 15 г
Крупа манна 50 г
Мак 120 г
Цукор 100 г
Цедра апельсина 1 ст. л.
Яйця курячі 2 шт.

Вишнева начинка
Вишні заморожені 350 г
Крупа манна 2 ст. л.
Повидло яблучне 150 г
Цукор 100 г
Горіхова начинка
Білки курячі 4 шт.
Какао порошок 25 г
Борошно пшеничне 75 г
Горіхи волоські 75 г
Цукор 100 г

Крім того
Олія соняшникова рафінована - 1 ст. л.
Яйця курячі - 1 шт.

Готуємо вишневий пиріг

Для приготування тіста нам знадобиться борошно, цукор, жовтки, живі дріжджі, вершкове масло, сметана, вода.

Відокремимо білки від жовтків

В чашу кухонного комбайна (насадка металевий ніж) просіяти 400 грамів борошна. Зверху викласти нарізане шматочками холодне вершкове масло 125 грам. Включити комбайн на 30-40 секунд, щоб утворилася дрібна крихта.

Живі дріжджі 25 грам розтерти з нагрітою до 37°з сумішшю води і сметани (по 50 мл). 4 жовтки збити з цукром (65 грам) до утворення світлої маси. Влити дріжджову і жовткову суміш в чашу до борошна.

Включити комбайн на 1-2 хвилини, щоб замісилося тісто. Вийняти його з чаші і розділити на 4 частини (скористайтеся вагами). Загорнути в плівку і залишити в теплому місці на 30 хвилин (тісто при цьому підросте мінімально, так і повинно бути).

Для приготування макової начинки нам знадобиться мак, яйця, картопляний крохмаль, манна крупа, апельсинова цедра.

120 грамів маку промити, залити водою і проварити 5 хвилин. Відцідити і тричі пропустити через м'ясорубку. 2 яйця збити з цукром (100 грам) до утворення світлої маси. З'єднати мак, збиті яйця з цукром, апельсинову цедру (1 ст. л.), 15 грам крохмалю, 50 г манної крупи. Перемішати.

Для приготування вишневої начинки нам знадобиться заморожені вишні без кісточок, яблучне повидло, цукор, манна крупа.

350 грам вишень з'єднати з цукром (100 грам) і проварити 2-3 хвилини. Додати повидло (150 грам), розтерте з манною крупою (2 ст. л.). Проварити ще 2 хвилини. Остудити. Маса повинна бути густою.

Для приготування горіхової начинки нам знадобляться волоські горіхи, какао, борошно, цукор, білки.

4 білка збити з цукром (100 грам) до утворення пишної, стійкої піни. Акуратно, вручну вмішати просіяне борошно (75 грам) і какао (25 грам). В кінці вмішати нарізані середніми шматочками горіхи 75 грамів.

Форму (27х17 сантиметрів) з високими бортиками застелити пергаментом і змазати його олією (1 ст. л.). Розкачати 1 шматок тіста і викласти на дно форми. Зверху викласти вишневу начинку.

Накрити вишневу начинку другим шаром тіста і викласти зверху макову начинку.

Накрити третім пластом тіста і викласти зверху горіхову начинку.

Накрити четвертим пластом тіста. Поколоти виделкою і залишити в теплому місці на 45 хвилин. Потім змастити зверху 1 розбовтаним яйцем. Якщо виникла така необхідність, то бортики форми можна додатково наростити складеною в 3 шари харчової фольгою.

Випікати при 180°С приблизно 45 хвилин до готовності. Пиріг істотно підросте, тому нарощування стінок форми було не зайвим. Остудити, накривши чистим рушником, мінімум 1 годину. А потім повністю остудити ще 3-4 години в прохолодному місці (для того, щоб пиріг добре нарізався і вишнева начинка не витікала).

 

Джерело:
До списку новин