загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які ліки можуть викликати хворобу Паркінсона

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нове дослідження за участю 14 тисяч пацієнтів з хворобою Паркінсона показало несподівану роль антибіотиків. Виявилося, що їхнє використання впливає на розвиток невиліковної недуги.

Це нейродегенеративне захворювання може бути пов'язане з втратою якихось корисних бактерій кишківника. Вчені з Університету Гельсінкі в Фінляндії проаналізували інформацію майже 14000 пацієнтам з хворобою Паркінсона за період з 1998 по 2014 роки.

Науковці порівняли ці дані з інформацією 40697 людей з контрольної групи аналогічного віку, статі та місця проживання, які не мають хвороби Паркінсона. Результати цього дослідження були опубліковані в журналі Movement disorders.

Вони показали, що використання певних антибіотиків призводить до хвороби Паркінсона через 10-15 років. Автори дослідження вивчили вплив антибіотиків в трьох різних часових періодів від одного до 5 років, від 5 до 10 і від 10 до 15 років. Кількість ліків була визначена за кількістю пройдених курсів лікування.

"Підсумки цього дослідження дозволяють припустити, що деякі поширені антибіотики, які вже відомі своєю здатністю впливати на мікробіом кишківника, можуть бути фактором хвороби Паркінсона", – розповів автор дослідження Філіп Шеперджянц (Filip Scheperjans). 

Він вважає, що зв'язок між впливом антибіотиків і хворобою Паркінсона пояснюється тим, що у багатьох пацієнтів хвороба Паркінсона може починатися з кишківника.

Хвороба Паркінсона – що це?
 
Її також називають "тремтливим паралічем". Це неврологічне захворювання, яке повільно прогресує. Хвороба Паркінсона переважно притаманна людям похилого віку.
 
Хвороба Паркінсона – перші симптоми
  • •  Тремор;
  • •  Сповільнена рухова активність;
  • •  Обмежені рухи;
Особливості симптоматики при хворобі Паркінсона:
  • •  Симптоми почалися на одній стороні тіла;
  • •  Тремор виникає, коли людина розслаблена.

 

Джерело:
До списку новин