загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Суд визнав незаконним прожитковий мінімум-2019 – чого очікувати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Суд визнав протиправними дії Уряду при встановленні прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Як повідомила прес-служба Окружного адміністративного суд міста Києва, цей суд завершив розгляд справи за позовом до Кабінету Міністрів України щодо прожиткового мінімуму на 2019 рік.

Суд визнав протиправними дії КМУ із встановлення прожиткового мінімуму на 2019 рік без проведення науково-громадської експертизи сформованих наборІв продуктів харчування, продовольчих продуктів і послуг. Також суд визнав протиправними дії уряду із розробки та схвалення проекту Закону України "Про Державний бюджет на 2019 рік" від 15.09.2019 №9000, його подання до Верховної Ради України із порушенням порядку встановлення розміру прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів і гарантій.

У своєму рішенні ОАС міста Києва зобов'язав Кабмін встановити прожитковий мінімум відповідно до положень Законів України "Про прожитковий мінімум" та "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії".

Наразі це рішення суду відсутнє у відкритому доступі. Оскільки йдеться про вердикт першої інстанції, ще можливе його апеляційне оскарження урядом. Спрогнозувати наслідки набрання таким рішенням законної сили складно, адже законодавство не встановлює прямо алгоритму дій уряду в разі постановлення судом вимоги про перегляд прожиткового мінімуму протягом бюджетного року. А цей показник впливає на велику кількість платежів і виплат - від судового збору до соціальних гарантій.

Так, скажімо, законодавче збільшення 1 грудня цього року затвердженого показника прожиткового мінімуму повинно вплинути і на низку соціальних виплат, серед яких - розмір декретних безробітним жінкам, максимальні розміри допомоги одиноким матерям та допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною, допомоги особам з інвалідністю з дитинства тощо.

Також завдяки грудневому підвищенню прожиткового мінімуму зростуть розміри:

- аліментів на дітей;

- допомоги по безробіттю;

- пенсій.

До речі, вже відомі показники прожиткового мінімуму на 2020 рік. Від них, серед іншого, залежить як саме зростуть зарплати у бюджетній сфері та як зміняться ставки єдиного податку для І і ІІ груп платників.

 

Джерело:
До списку новин