загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні дала збій система монетизації субсидій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аби уникнути масового накопичення боргів серед пільговиків, Мінсоцполітики звернулось до Кабміну.

Запроваджена вперше в Україні система монетизації субсидій дала збій. Пільговикам не надходять смс-повідомлення про сплату комуналки. Люди не знають, чи отримують державну допомогу взагалі. Мінсоцполітики завалене скаргами на недіючу схему нарахування пільг та субсидій.

Мати Максима нервується, що з пенсії не проплатила усіх платіжок. Грошей не вистачило, а про пільгу її не повідомив банк. 50% знижки на комуналку десь ділися.

"Є у мами пільга. Дали цифру, яку потрібно щомісяця віднімати від звичайної суми. Минув місяць, вони знову нарахували ту ж суму й додали ще борг", - говорить син вдови військового Максим Єфремов.

Працівниці соцзахисту підрахували, скільки родина має заплатити, та запевнили – пільга покрила половину витрат. Як нарахують у грудні, невідомо. 

З такими ж питаннями містяни до столичного управління соцзахисту звертаються чи не щодня. Людей інформують навіть у неприймальні дні. Але поки що їхні тривоги переважно безпідставні - боргів немає, запевняє очільниця управління.

"У нас 5300 пільговиків, які отримують знижку на житлово-комунальні послуги. Із них 5% - це готівкова форма, 95% - це люди, які отримують свою пільгу через "Ощадбанк", - говорить начальниця управління праці і соціального захисту Печерського району Києва Ольга Мозгова.

Ті, хто не написав заяву до 15 жовтня, мають безготівкову монетизацію. Замість "живих грошей" комуналку за них сплачує державний банк. Багатьом смс з інформацією від банку чомусь не надходять.

"Ощадбанк" може мати некоректні дані. У разі, якщо щось змінилося в людини і можуть бути розбіжності", - зазначила Ольга Мозгова.

"Це пов'язано з тим, що управління соцзахисту не подало необхідну інформацію до "Ощадбанку", - пояснила заступниця директора департаменту роздрібного бізнесу банку Марина Ревуцька. 

Зіпсутий телефон між установами може позбавити людей допомоги від держави. Якщо пільговик матиме борг у 340 гривень - це 20 неопдаткованих мінімумів - наступного опалювального сезону право на монетизацію втратить. Хоча гроші від держави лишаться на його рахунку.

"Якщо у визначеному місяці немає розрахунку з різних причин, усі гроші, які Міністерство соціальної політики профінансувало для виплат за комунальні послуги субсидіанта або пільговика, акумулюються на його обліковому записі в "Ощадбанку", - пояснила Марина Ревуцька. 

Аби уникнути масового накопичення боргів серед пільговиків, Міністерство соціальної політики звернулось до Кабміну. Уряд має дозволити змінювати форму монетизації будь-коли. Від січня, сподіваються чиновники, поправка запрацює.

"Наразі ми бачимо в цьому достатньо велику проблему. Ми пропонуємо, щоб від 1 січня 2020 року ті пільговики, які бажають перейти на готівкову форму, могли це зробити в будь-який момент", - зазначив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

У разі переходу на готівкову форму монетизації, пільговики зможуть оплатити комуналку повністю і при цьому не накопичувати боргів. Щоби уникнути ажіотажу, Мінсоцполітики просить уряд ухвалити нововведення якнайшвидше.

Маргарита Потапова 

 

Джерело:
До списку новин