загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чоловік з Великобританії знайшов спосіб вийти на пенсію в 24 роки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Британець Майк Роузхарт вийшов на пенсію в 24 роки, зібравши статок в більш ніж в 578 тисяч фунтів стерлінгів. Про це повідомляє Daily Star.

Роузхарт, якому зараз 27 років, живе з 28-річною дружиною Алісою, і двома дітьми — трирічною Еммою і шестимісячної Аріель. Накопичити необхідну для пенсії суму він зміг, пропрацювавши всього сім років.

Колишній IT-аналітик Роузхарт активно збирав, скромно жив і зміг купити свій перший будинок, коли йому було всього 19 років.

Британець зіткнувся з ідеєю раннього виходу на пенсію, коли навчався в Ivey Business School в Онтаріо (Канада) в 2010 році. Він прочитав книгу датського астрофізика Джейкоба Лунда Фіскер «Екстремально швидкий вихід на пенсію» і надихнувся нею. Роузхарті зазначив, що йому насилу вдалося умовити Алісу, з якою він зустрічається з 16 років, підтримати його ідею ранньої пенсії.

Роузхарт навчався в університеті і працював одночасно, потім зміг отримати високооплачувану роботу в прикордонній службі. Вони з Алісою знімали найдешевшу квартиру, платили за інтернет у складчину з сусідами і їздили на велосипедах замість машини. Пізніше вони змогли купити котедж за 115 тисяч фунтів.

Британець здавав кожну вільну кімнату в котеджі: разом з ним і його дівчиною жили ще четверо сусідів. В результаті парі вдалося погасити кредит і при цьому відкласти гроші на рахунок в банку.

У 2014 році Майк і Аліса одружилися, витративши на весілля 2 890 фунтів стерлінгів. Вони запросили на весілля 80 осіб і змогли компенсувати витрати завдяки подарованим гостями грошей. Медовий місяць вони провели в Бразилії, безкоштовно живучи у приятеля.

Після університету Майк влаштувався на роботу з зарплатою 31 950 фунтів, Аліса працювала графічним дизайнером з доходом в 20 157 фунтів. Британець продовжував збирати, купував і здавав в оренду нерухомість за допомогою банків, реінвестуючи прибуток.

Перша дочка пари народилася в 2016 році, друга — в 2019-му. Майк і Аліса пішли на пенсію в 2017 році, витрати його сім’ї зараз складають близько 1750 фунтів стерлінгів на місяць.

 

Джерело:
До списку новин