загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Монетизація субсидій не працює: експерт розповів, чому українці не зацікавлені економити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За словами фахівця, механізм отримання субсидій грошима розроблений невірно.

Тоді як уряд дозволив пільговикам вільно переходити на готівкову грошову форму виплат за житлово-комунальні послуги, монетизація субсидій не підштовхує українців до економії енергоресурсів. В Україні цей інструмент не працює, оскільки при розрахунку субсидій враховують показники попереднього періоду. Про це розповів Олександр Сергієнко, директор дослідницького центру "Інститут міста".

"Це працювало, якби розмір субсидії був стандартний – не залежав від споживання. Тоді якщо людина заощадила, вона б знала, що різниця їй залишиться. А якщо включається споживання за минулий період, людям немає сенсу економити", – зазначив він.

Експерт навів приклад дослідження, проведеного "Нафтогазом України". Воно, як розповідає Сергієнко, показало, що в двоповерхових будинках, які опалюються газом, одержувачі субсидій споживають в півтора раза більше газу, ніж ті, хто не отримує субсидію. Сергієнко пояснив таку поведінку субсидіантів:

"Ця зима тепла, а наступна може бути холодною. Якщо я економитиму цієї зими, то наступної отримаю субсидію менше, тобто газ мені буде дорожче".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики змінює порядок надання пільг на оплату комуналки. Тоді рішення скасувати обмеження на подачу заяви анонсував голова відомства Віталій Музиченко. Він також нагадував, що є два механізми для отримання коштів. Перший: якщо до 15 жовтня він звернувся із заявою і дав платіжні реквізити, пільга буде надана в грошовій готівковій формі. Другий: для тих громадян, які не подали заяви, була реалізована грошова безготівкова форма оплати пільги, при якій інформація про нараховані суми передається державному Ощадбанку, який адмініструє кошти.

 Євгенія Давиденко

 

Джерело:
До списку новин