загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що буде з декретом і пенсіями. Головне з інтерв'ю голови комітету Ради з питань соцполітики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Накопичення пенсії можуть зробити обов’язковим, декретну відпустку — розділити на всіх членів сім'ї, а законодавство про прожитковий мінімум — переписати.

Про це голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова розповіла в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Про те, коли Рада прийме новий КЗпП: Дедлайну немає. Може бути так, що КЗпП буде довго прийматися і ми можемо блок про підстави для звільнення прийняти окремо, провівши окрему дискусію. Ми будемо йти «вируючим» шляхом, шляхом внесення змін і в чинний Трудовий кодекс за низкою існуючих проблем, і шляхом пропозиції парламенту цільного, великого документа.

 

Про плани ввести трансферну декретну відпустку: Декретну відпустку ми хочемо зробити трансферною, щоб мама, тато і найближчі бабусі-дідусі отримували спільне право нею розпоряджатися і, відповідно, змінювати одне одного. Щоб жінка не випадала з професії на три роки і могла мати можливість побути вдома півроку, потім вийти попрацювати і знову піти в декретну відпустку.

Про стратегічні напрямки роботи:

Будемо прагнути протягом трьох-чотирьох років сформувати Соціальний кодекс в Україні.

Нам потрібно переписати законодавство про прожитковий мінімум. Утримання кожного члена сім або домогосподарства має свою собівартість: продукти харчування, комунальні послуги, одяг, освіта і низка інших витрат. Ось цю собівартість, яку ми і хочемо назвати прожитковим мінімумом, не можна оподатковувати або якщо стягувати податки, то повертати їх у сім'ю.

Про українські пенсії для жителів ОРДЛО і Криму: На технічному рівні ми не будемо з'ясовувати, що людині там платять, а будемо забезпечувати її пенсією, тому що це наш громадянин і у нас з ним, як у держави, є зв'язок. ... Я згодна з тим, що вони отримують пенсію від російського уряду, нехай вони економічно його розоряють.

Про бюджет на 2020 рік: Бюджет складений таким чином, що з імовірністю у 99% він не буде порушений в бік меншого доходу.

Про другу пенсію: Ми хочемо надати українцю систему, за якої буде фактично обов'язкове накопичення до пенсії, коли людина відкладає на пенсію стільки, скільки хоче він, може бути і 0%, а роботодавець за свій рахунок докладає за формулою «скільки відкладає людина + 1% від зарплати». ... Ми проведемо індексацію в березні цього року і запустимо другу пенсію.

Про підвищення пенсійного віку: Я думаю, що Україні потрібно йти на дуже плавне підвищення пенсійного віку, наприклад, на 1 місяць на рік, починаючи з 2023 або 2025 року.

Про МВФ і накопичувальну систему пенсій: Ми постійно отримуємо негативний висновок Міжнародного валютного фонду про перспективи введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Тому зараз ми відпрацьовуємо лінію поведінки з МВФ.

 

Джерело:
До списку новин