загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Школяр врятував 88-річну бабусю та її онука від пожежі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Житомирщині 13-річний школяр врятував з вогню 88-річну бабусю, яка прикута до ліжка, та її 40-річного онука.

Хата 88-річної пані Марії розташована на околиці села. 13-річний Віктор Іващенко помітив стовпи диму проїжджаючи повз велосипедом. Хлопець знав, що прикута до ліжка жінка, точно вдома, отож не вагаючись, кинувся всередину.

Вивівши бабусю на свіже повітря, підліток почав кликати на допомогу, адже в палаючій хаті був ще онук старенької. Він незадовго до пожежі приїхав у гості. На крики юнака збіглись селяни і вже вони витягли з хати ледь притомного 40-річного чоловіка. А вогонь та дим охопили весь будинок.

школяр вртятував бабцю в пожежі
Віктор Іващенко

Постраждала Марія Антонівна живе сама вже кілька років, інколи до жінки приїжджають онуки. Старенька має серйозні проблеми з ногами, тому ледве пересувається на двох милицях. Не стримуючи сліз, розповіла, якби не Вітя, її б уже не було б в живих, адже самотужки вона б не вийшла.

"Я вже була і не злякана, і не жива, і не мертва. Я взагалі не знала нічого. Дихати я вже не могла, вже мені ось тут душило. Ще б хвилину – і було б вже по мені", – пояснила врятована жінка Марія Грибовська.

школяр врятував з пожежі бабусю
Бабця, яку школяр врятував від пожежі

Вогнеборці кажуть, якби не юний герой – однозначно пожежа могла закінчитись трагедією.

"Як показує практика, особливо, те, що людина похилого віку, декілька подихів достатньо для того, щоб настав летальний випадок", – сказав заступник начальника Коростенського відділу ДСНС Сергій Каленюк.

пожежа житомир бабця
Будинок після пожежі 

Поки причину пожежі встановлюють, юний Вітя вже став сільським героєм, про вчинок хлопця говорять і у навколишніх селах. Рятувальники нагородили хлопця грамотою. Також його кандидатуру висунуть на конкурс "Герой рятувальник року". Все добре із врятованим онуком жінки.

Що робити під час пожежі: правила, які врятують життя

пожежа
Як поводитися під час пожежі

 

Джерело:
До списку новин