загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лише 43% українців регулярно читають книги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Опитування: найбільш читаючі категорії в Україні – пенсіонери і молодь.

В поїздах метро нерідко бачимо людей, що читають – частіше електронні книги, рідше паперові. Втім, як з’ясувалось, кількість «метрошних» читачів не відображає реальної ситуації щодо читацької активності.  

Інформація, що викликає певний шок: 57% українців не прочитали жодної книги за минулий рік. Це показали результати опитування компанії Research & Branding Group. Також експерти зауважують, що схильність до читання залежить від статі, віку і освіти.

Середньостатистичний читач України прочитав за рік приблизно 9 книг у минулому році. Втім, порівняно з 2017-м, цей показник дещо зріс: тоді кожен українець прочитав у середньому 7 книг.

Найбільше книг прочитала молодь і люди пенсійного віку:

-   30-39 років прочитали 7 книг;

-   40-49 років прочитали 7,9 книг;

-   50-59 років прочитали 9 книг;

-   18-29 років прочитали 9,8 книг;

-   60+ років прочитали 10,7 книг.

«Серед тих, хто читає – 47% жінок і 38% чоловіків. Серед людей, які мають вищу освіту, читають 56% проти 30% із середньою і неповною середньою освітою. Більшість опитаних читає книги декілька разів на місяць (31%) і декілька разів на тиждень (24%). Троє із чотирьох читачів (72%) читають книги із частотою від практично кожного дня до кілька разів на місяць.

 

Джерело:
До списку новин