загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Краще не відкладати: в ПФУ роз'яснили, впродовж якого часу можна отримати пенсію померлого пенсіонера

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на те, що з 19 листопада минулого року запрацював механізм автоматичної взаємодії між реєстрами Міністерства юстиції та Пенсійного Фонду України в рамках національної системи «Трембіта», який дозволяє Міністерству юстиції України оперативно інформувати Пенсійний фонд про факт смерті громадянина і своєчасно надавати соціальну допомогу на поховання померлого і припиняти виплату пенсії, у відділення ПФУ продовжують звертатися громадяни, які з різних причин не змогли отримати відразу після смерті пенсіонера виплати на його похорон.

У більшості їх цікавить питання, чи можна отримати допомогу на поховання після декількох місяців або навіть років, і які документи для цього потрібні.

Так, до редакції видання «Пенсійний кур'єр» з такими питаннями звернулася жінка, яка поховала батька в 2017 році.

«Згідно зі статтею 53 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у разі смерті пенсіонера особам, які здійснили його поховання, виплачують допомогу на поховання в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті. Такі виплати здійснюються в будь-який термін, навіть через кілька років», - йдеться у відповіді на запит.

Але краще, звичайно, це питання не відкладати, щоб уникнути інфляційних ризиків.

Також у виданні пояснили, що відповідно до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій для отримання допомоги на поховання необхідно подати відповідну заяву та довідку про смерть пенсіонера або витяг з Держреєстру актів цивільного стану громадян по актового запису про смерть (додаток 16 до Інструкції з ведення Держреєстру актів цивільного стану).

При цьому для отримання допомоги на поховання, потрібно звертатися до територіального органу Пенсійного фонду України, в якому перебував на обліку пенсіонер.

 

Джерело:
До списку новин