загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Низький рівень лімфоцитів в крові серйозно підвищує ризик смерті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підвищений рівень лімфоцитів у крові фіксується, коли людина чимось заражена, й організм бореться з вірусом або інфекцією, тому саме збільшення кількості цих клітин традиційно - предмет для занепокоєння.

Нещодавнє дослідження показало, що варто уважно ставитися не тільки до високого, але й до низького рівня лімфоцитів - він може бути попередженням про підвищену вразливість організму до різних інфекцій та значне збільшення ризику смертності.

Люди з низьким рівнем лімфоцитів в крові схильні до високого ризику смерті від будь-якої причини. Зв'язок між зниженням лімфоцитів і смертю може бути обумовлений зниженою здатністю імунної системи виживати при потенційно смертельних захворюваннях.

Низький рівень лімфоцитів в крові – стан, який називається лімфопенією, він може бути раннім симптомом майбутнього смертельного захворювання. До такого висновку прийшли дослідники з Копенгагенської університетської лікарні. Результати їх дослідження опубліковані в Журналі Канадської медичної асоціації (CMAJ).

Як проводилося дослідження?

Вчені проаналізували дані 108135 данців у віці від 20 до 100 років, які були учасниками Копенгагенського дослідження загального населення, що проводилося в період з 2003 по 2015 роки.

Результати дослідження

Автори роботи констатують, що низькі показники вмісту лімфоцитів часто виявляються під час рутинних аналізів крові. При цьому пацієнти зазвичай не направляються на подальше дослідження. Тим часом, низький рівень лімфоцитів в крові пов'язані зі збільшенням смертності від будь-якої причини на 60%.

Наше дослідження показало, що ті, хто має лімфопенію схильні до високого ризику смерті від будь-якої причини, незалежно від будь-яких інших факторів ризику, включаючи вік. Такий стан пов'язаний з підвищенням ризику смерті від будь-якої причини в 1,6 раза й підвищенням ризику смерті від раку, серцево-судинних захворювань, респіраторних захворювань, інфекцій та інших причин в 1,5-2 рази,
– розповів один з дослідників Стіг Бойсе.

Дослідники вважають, що низький рівень лімфоцитів в крові може вказувати на зниження імунних ресурсів організму, що забезпечують його здатність виживати при захворюваннях. Людям з таким симптомом необхідні додаткові обстеження, це може допомогти виявити небезпечні захворювання.

Лейкоцити – що це?
Це білі кров'яні клітини, які відповідають за клітинний імунітет та змагаються з інфекцією. Якщо вони підвищені – це лейкоцитоз, а ось їх зниження свідчить про лейкопенію.



Джерело:
До списку новин