загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Черепаха-плейбой Дієго врятував свій вид від вимирання — тепер він виходить на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

100-річний самець галапагоської черепахи на ім'я Дієго повернеться в дику природу. Свою місію він виконав — Дієго врятував свій вид від вимирання, ставши батьком 800 дітей.

Цей вид черепах відкрили в 1960-х роках. Тоді ж і стало зрозуміло, що вони знаходяться на межі зникнення: на островах жило всього 2 самця і 12 самок.

Тепер їх популяція зросла до 2000 - і найбільшу роль в цьому зіграв Дієго, пише BBC.

Надзвичайно плодовитого Дієго знайшли в зоопарку Сан-Дієго, в числі 14 самців відібрали для участі в програмі розмноження гігантських черепах на каліфорнійському острові Санта-Круз. Більше 40 років він брав участь в програмі по розведенню галапагосских черепах і досяг успіху в ній більше інших — в сумі він зачав близько 800 дітей.

Служба національних парків Галапалоса порахувала, що 40% черепашок — нащадки Дієго.

Тепер Дієго може відпочити — програма з розведення галапагосских черепах вже не потрібна, а зоологи впевнені, що тепер їх популяція буде рости природним шляхом. Національна служба заповідників Галапагоських островів вирішила повернути плодовитого самця на його рідний острів Еспаньола.

До речі, керівництво заповідника засвідчило, що вперше Дієго був вивезений з Галапагоських островів науковою експедицією ще близько 80 років тому.

 

Джерело:
До списку новин