загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії-2020: військових і силовикам додали грошей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згідно з постановою Кабміну від 24 грудня 2019 року, цього року підвищили пенсії деяким категоріям військових і силовиків.

Пенсії-2020 в Україні

Українським пенсіонерам у 2020 році додадуть трохи грошей. Зокрема, зросте мінімальна пенсія, яка прив'язана до розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. З 1 січня мінімальна пенсія становить 1638 гривень, з липня вона зросте до 1712 гривень, а з грудня – до 1769 гривень. В результаті, за рік мінімальна пенсія в Україні зросте на 131 грн.

Також, в березні пенсіонерів очікує щорічна індексація пенсій, яка проводиться за формулою: 50% інфляції і зростання середньої зарплати за попередній рік.

Пенсії військовим і силовикам

Згідно з постановою Кабміну від 24 грудня 2019 року, цього року підвищили пенсії деяким категоріям військових і силовиків.

Зокрема, з 1 січня 2020 року військовим та іншим особам, яким пенсія призначена за Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" до 1 березня 2018 року і перерахована з 1 січня 2018 року, буде виплачено підвищений розмір з урахуванням 100 відсотків суми підвищення пенсії, визначеного на 1 березня 2018 року.

Екс-міліціонерам з 1 січня цього року виплачується пенсія, яка з 1 січня 2016 року розрахована з розміру грошового забезпечення за прирівняною посадою поліцейського (з урахуванням доплат до попереднього розміру пенсії, підвищень, індексації та інших доплат (крім підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною).

Також, екс-міліціонерам щомісяця буде компенсуватися отримана різниця між місячним розміром підвищеної пенсії, розрахованої з 1 січня 2016 року, і місячним розміром пенсії, отриманої з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року. Доплати будуть проводити до повного погашення суми різниці.

Як повідомлялося, в Україні з 1 грудня зросли розмір прожиткового мінімуму та мінімальна пенсія. Зокрема, прожитковий мінімум для працездатних осіб зріс на 95 грн – до 2102 грн, мінімальна пенсія – на 74 грн, до 1638 грн.

На фінансування Пенсійного фонду в 2020 році Кабінетом міністрів передбачено 173 мільярди гривень.

За даними Пенсійного фонду, загальна кількість пенсіонерів в Україні становить 11,3 млн.

 

Джерело:
До списку новин