загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Мінсоцполітики пояснили різницю між пільгами та субсидіями на комуналку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Міністерстві соціальної політики пояснили різницю між пільгами та субсидіями для оплати комунальних послуг. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

"Система соціальної підтримки при оплаті комунальних послуг правильно поділяється на пільги та субсидії. Монетизація субсидій у нас почалася ще на початку 2019 року і, в принципі, була опрацьована протягом 2019 року. Пільги – це система підтримки, яка базується на визначених категоріях. Тобто, це діти війни, учасники війни, учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, чорнобильці і так далі. Тобто, все, що пов’язано з набуттям статусу. Субсидії – це допомога, яка базується на майновому і матеріальному стані", - розповів Музиченко.

Він зазначив, що домогосподарство, що має низький дохід – виплачує необхідну суму, а решту за нього сплачує держава.

"Власне, з початку цього опалювального періоду, з жовтня, ми приступили вже до другого етапу монетизації загалом всієї системи – монетизації пільг", - сказав Музиченко.

Заступник міністра соціальної політики також вказав на те, що громадянин має право вибирати, хоче він отримувати пільгу чи субсидію. Якщо людина подала заяву на отримання субсидії, маючи пільгу, і по певних критеріях не змогла її отримати – їй повернуть пільгу.

"Якщо ми говорим, допустимо, про пільгу "дитина війни", то це 25% знижки. Тобто, 75% рахунку оплачує людина. Якщо вона звернеться за субсидією – з середньою пенсією на рівні 2,5-3 тисячі гривень, то вона буде сплачувати всього-на всього відсотків 20-15, 10-12 від свого доходу", - додав Музиченко.

 

Джерело:
До списку новин