загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Потрібен базовий дохід: експерт вказав на цікавий варіант вирішення проблем з пенсіями в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні звернули увагу на цікавий момент для людей, які досягли пенсійного віку, - якщо у людини немає потрібного страхового стажу, скільки б їй років не було, пенсіонером вона не вважається.

Оскільки людина не вважається пенсіонером, то це означає, що у такої людини немає пільг, які покладаються власникам звітного пенсійного посвідчення, включаючи безкоштовний проїзд в громадському транспорті.

При цьому в багатьох країнах світу пільговий (і часто і безкоштовний) проїзд, так само як і безкоштовне відвідування, наприклад, музеїв, дозволяється людям, починаючи з певного віку (частіше за все, це 65 років), і навіть не тільки місцевим, а й іноземцям. В Україні ж навіть володар пенсійного посвідчення, що проживає, наприклад, в Житомирі, не зможе безкоштовно проїхати в метро Києва.

Крім того, у багатьох європейських країнах, крім трудової пенсії, яка, як і в Україні, також прив'язана до стажу, є базова пенсія (так званий нульовий рівень пенсійної системи).

"Наприклад, в Нідерландах, для того щоб отримувати базову пенсію, потрібно просто прожити 10 років на території цієї країни. Щось схоже є і в інших європейських країнах. Така пенсія невелика - щоб людина з голоду не померла", - розповідає Віталій Мельничук.

 

Джерело:
До списку новин