загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Через вісім років в Україні лише половині 60-річних громадян світить пенсія

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щорічно середній стаж 60-річних громадян в Україні скорочується, а вимоги до нього ростуть. В результаті багатьом доведеться працювати до 63 і 65 років.

Як повідомляється, через вісім років в Україні тільки половині 60-річних громадян світить пенсія. Решті, підрахували в Міністерстві соціальної політики, доведеться працювати до 63 і 65 років. Такі прогнози в першу чергу стосуються тих, кому зараз близько 30-40 років і кого все ще не турбує тема “пенсія”, хто все ще не поспішає заробляти стаж. Якщо після 50 виправити ситуацію вже не вийде, то в 30 ще є шанси подбати про майбутнє.

Вимоги щодо стажу зростають щорічно. Якщо зараз, щоб пенсія настала, потрібно мати як мінімум 27 років стажу, вже через вісім років “норма” складе 35 років.

Головна проблема – те що українці працюють неофіційно, трудяться “фрілансерами”, їздять на сезонні заробітки та залишаються без офіційного стажу. Вже зараз така ситуація призвела до величезного дефіциту в Пенсійному фонді.

Відсутні місяці можна купити у податковій.

У 2020-му один рік “обійдеться” у 24,9 тис. грн. А якщо, наприклад, не вистачає п’ять років, доведеться заплатити відразу 124,6 тис. грн. Як відомо, купувати стаж вигідно тільки тим, хто заробив на майбутні пенсійні виплати вище 2 тис. грн.

Рахується вартість року за формулою: мінімальна зарплата на 22% на 2.

Добровільно платити ЄСВ щомісяця ще до того, як виповнилося 60 років.

Тоді розмір платежу складе 22% від мінімальної зарплати, тобто 1039 грн.

Найпростіша порада: якщо ви знаєте, що вам не вистачить стажу, а пенсія потрібна в майбутньому, але все ще працюєте неофіційно, наполягайте на оформленні або шукайте легальний заробіток.

 

Джерело:
До списку новин