загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пів тисячі віршів напам'ять. 80-річний українець встановив незвичний рекорд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

80-річний Василь Ототюк задекламува 547 поезій за 11 годин і 39 хвилин.

Підполковник у відставці, він ніколи не розлучався з книжкою, а відпочинок проводив у бібліотеках. Читати ж любить уголос. Вірші, які найбільше сподобалися, — записує у зошит.

“Звичка все нотувати і для рекорду придалася. Бо я виписав назви віршів, які мав задекламувати, і це мені допомогло не збитися”, — розповідає Василь Ототюк.

Чоловік каже, що читає без окулярів — після того, як йому прооперували катаракту. На здоров’я не  нарікає, захоплюється риболовлею, веде активний спосіб життя.

“Якось в інтернеті прочитав, що у 2014 році Микола Ворон читав вірші 5 годин і 55 хвилин. Я вирішив побити цей рекорд, подав заявку”, — каже пенсіонер.

Лана Вєтрова, представниця Національного реєстру рекордів, розповідає, що Василь Ототюк почав декламацію о 3.55 ранку! Щогодини він мав право на п’ятихвилинний відпочинок. “Але всіма перервами не скористався, — зазначає Лана Вєтрова. — На одній із них поснідав. Від обіду відмовився. Кілька разів пив каву, щоб збадьоритися”.

Встановлення рекорду фіксували на відео. Перед паном Василем стояв великий електронний годинник з увімкненим секундоміром, щоби він бачив, скільки часу минуло. Ветерана морально підтримували донька Надія, внучки і правнучки. Безперервне читання віршів напам’ять тривало 11 годин 39 хвилин, за які пан Василь продекламував 12 730 поетичних рядків.

 

Джерело:
До списку новин