загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ціна на газ по-новому: Кабмін змінив процедуру формування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зміни запрацювали "заднім числом" - з 1 січня 2020 року.

Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою вніс зміни в процедуру формування ціни на газ, зниження якої обіцяв міністр енергетики Олексій Оржель. Так, уряд обмежив ціну продажу "Нафтогазом України" природного газу населенню і теплокомуненерго (ТКЕ) середньоарифметичним значенням ціни газу на хабі TTF в Нідерландах.

"З 1 січня 2020 року" Нафтогаз України "здійснює продаж/постачання природного газу <...> за цінами, що встановлюються продавцем і покупцем, але не вище рівня, що зокрема враховує середньоарифметичне значення фактичних цін природного газу на наступну добу поставки газу на нідерландському газовому хабі <...>, різницю між ціною на хабі TTF і кордоні України, а також тариф на послуги транспортування газу для точки входу в Україні", – йдеться в постанові № 17 від 27 січня 2020 року.

Таким чином, з 1 січня 2020 року ціна покупки газу за спецобов'язками не може бути вище за таку ціну продажу з урахуванням торгової надбавки "Нафтогазу" на рівні 1,917% від цієї ціни.

Нагадаємо, також з 2020 року українці, які використовують природний газ для побутових потреб (приготування їжі, підігрів води та опалення будинків), платять за нього по-новому: із загальної суми в рахунках окремо виділили абонплату.

Економісти підтримують введення абонплати, але називають її першим кроком для запровадження в Україні реальної конкуренції між постачальниками газу. Член економічного дискусійного клубу Олег Пендзин каже, що нова схема плати за газ прозоріша, ніж нинішня, так як показує, за що платить споживач: товар (газ) – окремо, послуги з його доставки – окремо.

 

Джерело:
До списку новин