загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Для ветеранів праці збільшать вимогу щодо віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мінсоцполітики оприлюднило законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб похилого віку».

Що пропонують – звільнення від сплати земельного податку для ветеранів праці, осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, самотніх осіб похилого віку, які мають у власності житловий будинок, та осіб похилого віку, які мають дачу чи житловий будинок у садівничому товаристві.

Зауважимо, що це може виявитися суто декларативною нормою, адже вже зараз ПКУ передбачає звільнення від сплати земельного податку, зокрема, пенсіонери за віком. Сумнівно, щоб особи, названі в законопроекті, не належали до їх числа. До речі, раніше від сплати земельного податку пропонувалося звільнити малозабезпечені та багатодітні сім’ї.

Законопроект передбачає нове означення для ветеранів праці:

пропонують вважати ветеранами таких осіб, які працювали на підприємствах, в установах, організаціях, об’єднаннях громадян, у фізичних осіб:

  • •  чоловіки, що мають страховий стаж 42 роки;
  • •  жінки, — мають страховий стаж 37 років.

Нині такі показники – 40 і 35 років відповідно.

Пропонується скасувати:

  • •  Переважне право на забезпечення житловою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, та відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва, першочерговий ремонт жилих будинків і квартир цих осіб та забезпечення їх паливом.
  • •  Право на першочерговий відпуск місцевих будівельних матеріалів на будівництво індивідуальних жилих будинків і на капітальний ремонт житла.

 

Джерело:
До списку новин