загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

При обміні квартир у реконструйованих хрущовках кількість прописаних у житлі враховувати не будуть – Олена Шуляк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк заявила, що при обміні квартир в реконструйованих хрущовках кількість прописаних у квартирі враховуватися не буде.

Площа нової квартири залежатиме від розмірів старої.

Представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк заявила, що під час видачі замість знесених хрущовок нового житла не буде враховуватися кількість прописаних в квартирі людей. 

«У таких хрущовках, старих будинках, уже на один метр квадратний прописані десятки людей: всі родичі, і родичі з найближчих сіл, напевно. У нас же в країні діє застарілий Житловий кодекс, і люди розраховують, що якщо вони більше людей пропишуть, то на кожного по 18 метрів держава виділить. Ну, такого не буде. Це і державі не вигідно, і недоцільно», — пояснила Шуляк.

Вона уточнила, що площа нової квартири залежатиме від розмірів старої.

«Будуть якісь метр квадратний на метр квадратний. Незалежно від того, скільки осіб прописано в таких хрущовках. Все це проговорюватиметься і обов’язково фіксуватиметься в законодавстві», — запевнила нардепка.

Шуляк нагадала, що закон про реконструкцію застарілого житлового фонду в Україні існує з 2006 року, проте програма досі не запрацювала.

«Закон є. А механізму, який би працював, був правильно описаний в нормативно-правових актах — немає. Давайте будемо чесними. У нас яблуко розбрату: як ми будемо відселяти людей з цих хрущовок?! Хтось захоче, хтось не захоче. Що робити з тими, хто не захоче?» — звернула вона увагу.

За її словами, на сьогодні знесення аварійних хрущовок і переселення людей в нові будинки нікому не вигідно — ані мешканцям, ані інвесторам.

«Щоб додержати інтереси усіх зацікавлених сторін — міста, інвестора і мешканців — потрібно напрацювати рішення, яке буде для всіх оптимальним», — зазначила депутат.

Політикиня повідомила, що депутати спільно з Мінрегіоном вирішуватимуть ці питання в робочій групі. Вона не виключила, що за основу візьмуть проект попереднього уряду.

«Цей проект є, його потрібно взяти, доопрацювати, і можна буде ухвалювати, я так вважаю», — заявила Шуляк.

Зокрема, на її думку, скоріше за все в законі залишиться норма про те, що для реконструкції хрущовки знадобиться згода 75% мешканців.

«Ми це робимо не для того, щоб забудовникам було добре. А тому що в Україні, в Києві, багато таких хрущовок, які вже не можна експлуатувати, настільки вони аварійні», — резюмувала представниця президентської партії.

 

Джерело:
До списку новин