загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Всесвітній день боротьби проти раку: історія і значення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні Всесвітній день боротьби проти раку: як протидіяти небезпечній хворобі.

Цей день був проголошений "Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями" (Міжнародний союз проти раку UICC). Щорічно відзначається 4 лютого, починаючи з 2005 року.

Мета цього важливого міжнародного дня полягає в поширенні і підвищенні обізнаності людей про онкологічні захворювання як про одне із найстрашніших явищ сучасного суспільства, а також привернення уваги до профілактики, запобігання, виявлення та лікування раку.

Всесвітній день боротьби з раком ставить перед світовим співтовариством завдання з боротьби із раком і закликає політиків і організації-члени UICC ставитися до раку, як до політичного пріоритету.

Щорічно День боротьби проти раку проводиться під різними гаслами. Наприклад, створення навколишнього середовища для дітей та молоді без тютюнового диму, заохочення правильного харчування і фізичної активності, а також уникнення опромінення ультрафіолетовим випромінюванням сонця.

У 2016-2018 роках Всесвітній день боротьби проти раку проходив під гаслом "Ми можемо. Я можу" (We can. I can). Тема 2019-2021 років: "Я є і буду" (I Am and I Will). Цього дня пропонується вжити колективні або індивідуальні заходи щодо полегшення тягаря раку.

Крім того, 15 жовтня проводиться Всесвітній день боротьби з раком молочної залози, а 1 серпня – день боротьби з раком легенів.

Що таке рак 

Рак – це узагальнююча назва понад сотні хвороб, які можуть вражати будь-яку частину організму. Характерною особливістю раку вважається швидке утворення аномальних клітин, що проростають за межі своїх кордонів. Цей процес називається метастазом, і саме він призводить до високої смертності від раку.

Незважаючи на всю небезпеку і трагічність онкологічних захворювань, на ранніх стадіях виявлення і діагностики можливо успішне лікування раку.

Як можна запобігти раковим захворюванням

Всесвітня організація охорони здоров’я нагадує: хоч рак і надалі залишається нещадною, підступною й смертельною хворобою – у багатьох випадках можна їй запобігти. Існує понад сто видів раку, й оскільки хвороба має зв’язок з віком, а суспільства старіють – кількість захворювань зростатиме. Майже в половині випадків виникнення онкологічних захворювань можна уникнути, якщо дотримуватися елементарних правил і норм здорового способу життя:

  • •  боротьба з курінням і відмова від цієї шкідливої звички;
  • •  фізична активність;
  • •  збалансована і здорова їжа;
  • •  вакцинація проти вірусів, що викликають рак печінки і шийки матки;
  • •  уникнення тривалого перебування на сонці і в соляріях.

За даними ВООЗ, щороку понад 8 мільйонів людей по всьому світі помирають від раку. Україна вирізняється високим рівнем захворюваності на цю недугу. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом із серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка.

Тема Всесвітнього дня боротьби з раком в 2019-2021 роках: «Я є і буду».

 

Джерело:
До списку новин