загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рейтинг країн за видатками на їжу: українці витрачають на продукти харчування 42% своїх доходів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці витрачають на продукти харчування 42% своїх доходів, повідомила прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з посиланням на дослідження Міністерства сільського господарства США (USDA), яке здійснює регулярний моніторинг витрат на харчування сімей в більш ніж 100 країнах світу.

"За даними USDA, кожен українець в 2018 році в середньому заплатив 858 дол. США за продовольчі продукти та безалкогольні напої. В загальній структурі споживчих витрат частка харчових продуктів при цьому становила 42,2%", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що статистичні дані дослідження підтверджують твердження закону Енгеля, згідно з яким при зростанні доходів зменшується частка витрат на харчування. Одночасно, в абсолютному вираженні витрати на харчування збільшуються. Чим розвиненіша та багатша країна, тим меншу частку витрат населення виділяє на продукти.

Рейтинг очолюють США, Сінгапур, Великобританія, Ірландія, Канада, Швейцарія, Австралія та Австрія, жителі яких витрачають на їжу менше 10% своїх доходів.

У Німеччині, Нідерландах, Фінляндії, Катарі, Бельгії, Південній Кореї - до 15%.

Витратами на харчування в діапазоні 16-25% характеризуються Польща, Словаччина, Угорщина, Болгарія, Ізраїль, Уругвай, Кувейт, Китай, Туреччина та інші країни.

При цьому в Білорусі, Грузії, Росії, Узбекистані, а також в Йорданії, Індії, Македонії та Парагваї цей показник знаходиться в межах 30%.

Україна ж займає 93-те місце цього рейтингу, випереджаючи Уганду, де частка витрат на харчування - 44,2%, Казахстан (44,9%), Анголу (48,6%), Бангладеш (53,5%) і Нігерію (59,0%), яка займає останнє місце в списку.

За даними Державної служби статистики України, в 2018 році одне домогосподарство витрачало на харчування 3963 грн на місяць. Найбільше грошей виділялось на м'ясо - 928 грн, хліб - 576 грн, молоко, сир і масло - 575 грн, овочі та картоплю - 497 грн, а найменше - на безалкогольні напої (218 грн), яйця (124 грн) та олію (117 грн).

За підрахунками USDA, за актуальним валютним курсом у 2018 році витрати на продукти харчування на одну людину в Україні на рік становили 23 338 грн, а за інформацією Держстату - 22 538 грн.

Як повідомлялося, споживча інфляція в Україні в грудні 2019 року сповільнилася до 4,1% і стала мінімальною за останні 6 років.

Найбільше зростання цін у грудні в річному вираженні зафіксоване на залізничний пасажирський транспорт – 19,2%, фрукти – 18,8%, гарячу воду і опалення – 14,4%, послуги освіти – 13,5%, алкогольні напої та тютюнові вироби – 13%.

 

Джерело:
До списку новин