загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Мир" з Росією у 1920 році потім коштував нам десятки мільйонів життів, - Портников

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
В Україні наразі повторюється та ж складна ситуація власного політичного вибору, яка існувала тут рівно 100 років тому.

Тоді більшість суспільства вирішила припинити подальшу збройну боротьбу з російським агресором, що згодом вилилося у колективізацію, вивезення до Сибіру, ув'язнення в ГУЛАГу, Голодомор, масові розстріли та втрати у Другій світовій і Афганській війнах. Про це розповів журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников.

"Немає вибору між війною і миром, є вибір між захистом території країни і розумінням, що люди будуть гинути на лінії зіткнення, наші військові, наші громадяни. Роками! Або - домовитися з Москвою на російських умовах, стати частиною Росії і отримати всі ті негаразди, які очікують на тих, хто Росії здається. Я просто наведу вам для прикладу 1920 рік, коли війна в Україні закінчилася, було повністю більшовиками зайнято Київ, вибито польські війська, викинуто українські війська Петлюри з нашої території. Почався "мир", який багато хто вітав, звичайно, на українській території, а хтось навіть був прихильником більшовиків. Ніхто не захистив Україну, вирішили, що "мир" краще. Програли її захисники", - пояснив Портников.

Однак далі, додав він, всупереч попереднім очікуванням не було ані "миру", ані усього, що обіцяли окупанти.

"Після цього була колективізація із неймовірною кількістю жертв і виселенням до Сибіру. Був Голодомор. Були сталінські репресії. Була Друга світова війна. Був голод післявоєнний. І була, вже тоді коли, здавалося, ситуація стабілізувалася відносно, була війна в Афганістані. Давайте порахуємо кількість людей, українців, які загинули в результаті всих цих подій. Ми знаємо про 6 млн жертв Голодомору. Ми не уявляємо собі кількість українських жертв у Другій світовій війні... Україна була територією війни повністю, на відміну від Росії, яка не повністю увійшла в театр воєнних дій. Значить, ми можемо казати: мінімум там 5-6 млн. Порахуємо якусь кількість мільйонів в результаті сталінських репресій. Це теж кілька мільйонів людей. І зрозуміймо: в результаті того, що українці виявилися нездатними захистити свою державність від більшовиків, а хтось і не хотів й вважав, що хай війна просто закінчиться, ми втратили десь кілька десятків мільйонів наших громадян. Якщо зараз ми вирішемо, що краще домовитися з Путіним на його умовах, ніж продовжувати захищати державу, українців чекає теж саме в майбутньому. Тому що імперія отримає нові територі в спадок і почне рівно так агресивно діяти, як вона діяли, коли Україна була в її складі. І 10-15 млн жертв в найближчі 15-20-30 років нам забезпечено. Я це абсолютно чесно скажу. Якщо українці не здатні це усвідомити, вони побачать це на власні очі", - наголосив Портников.

"Це неприємний прогноз. Не дуже хочеться говорити: "Так, ви знаєте, у нас будуть гинути військові, гинути захисники України на лінії зіткнення. Ми маємо опиратися й боротися. Люди, які кажуть, що можна просто закінчити війну, можуть насправді наразити українців на багатомільйонну катастрофу". Але люди мають це знати, люди мають обрати. Обрати не між миром і війною, а між кількістю жертв. Між десятками тисяч і мільйонами. І я не можу робити цей вибір за них",- підсумував публіцист.

 

Джерело:
До списку новин