загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Чорнобильській АЕС виявили грибок, який "харчується радіацію" – вчені вироблятимуть з нього ліки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Cryptococcus neoformans може стати потужним бар'єром на шляху шкідливих токсичних променів.

У ядерному реакторі Чорнобильської АЕС виявили грибок Cryptococcus neoformans, який може витримати потужне опромінення радіацією. Про це повідомляє журнал Scientific American.

Вчені пропонують використовувати його як інгредієнт для ліків проти радіації.

У 1991 році, через 5 років після катастрофи, в реакторі Чорнобильської АЕС на стінках знайшли чорний грибок, насичений гамма-променями.

З'ясувалося, що він не тільки не боїться радіації, але навіть "живиться" нею. Все завдяки величезній кількості меланіну – пігменту, який робить людську шкіру темною від засмаги. Саме він дає змогу грибку нормально поглинати шкідливі промені і потім конвертувати їх в енергію.

Вчені додають, що приблизно в такий самий спосіб рослини перетворюють вуглекислий газ і хлорофіл на кисень і глюкозу через фотосинтез. Грибок використовує радіосинтез, і його особливості можуть допомогти людям.

На думку дослідника з НАСА Катсурі Венкатесварана, який експериментує з грибком Cryptococcus neoformans, його виділення поглинає радіацію, тож ліки, вироблені на основі грибка, можуть стати потужним бар'єром на шляху шкідливих токсичних променів.

 

Джерело:
До списку новин