загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перший етап перевірки ПЦУ на міцність пройдено досить успішно – оглядачка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Церква під керівництвом Епіфанія прожила перший досить непростий рік.

Голова Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Київський Епіфаній 3 лютого відсвяткував річницю інтронізації. ПЦУ під його керівництвом прожила свій перший досить непростий рік і не розсипалася, як їй пророкували. Перший етап перевірки на міцність пройдено досить успішно, пише оглядачка Катерина Щоткіна у своїй статті для DT.UA.

Авторка зазначає, що судячи з промови, яку митрополит Епіфаній виголосив перед своїми гостями, настав час подумати про плани церкви на майбутнє.

"Промова — одночасно стратегічна і людяна — справила на публіку найсприятливіше враження. Головним чином завдяки своїй свіжості — такого "офіційного православ'я" ми ще не чули. І навіть здалося, що це справді можливо — взяти і почати все спочатку. З чистого аркуша. Свіжість — коник ПЦУ. Розуміють це в керівництві церкви або діють за натхненням, акцент на "новому житті нової церкви" виходить відчутним і досить природним. Митрополит Епіфаній — усвідомлено чи ні — у своїй промові педалював ідею, що слід перевернути сторінку, відмежуватися від того, що було та спливло", - пише Щоткіна.

Оглядачка зазначає, що така пропозиція для церкви звучить незвично — там любили підкреслити "міцний фундамент, безперервну традицію і глибину століть", однак минуле (якщо їм сильно захопитися) може заступити майбутнє і сьогодення.

"ПЦУ, звичайно, виникла не на порожньому місці — нашій тисячолітній історії, великим предкам та всьому такому іншому місце неодмінно знайдеться. Але "чистий аркуш" у вустах владики Епіфанія звучав дуже природно... Відмежуватися від минулого для ПЦУ — багатогранний процес. Який неминуче повинен включати хворобливий етап розлучення із УПЦ КП та зживання УПЦ КП всередині себе", - зазначає авторка.

 

До списку новин