загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Автоматичне призначення пенсій без звернення особи: план дій Мінсоцполітики на 2020 рік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мінсоцполітики планує запровадити підключення та надання послуг з пенсійного забезпечення через портал державних послуг.

Міністерство соціальної політики України планує запровадити автоматичне призначення пенсій при досягненні пенсійного віку без звернення особи. Про це йдеться у Звіті, який Кабмін опублікував за результатами своєї роботи.

Серед іншого, передбачається підключення та надання послуг з пенсійного забезпечення через портал державних послуг «Дія», запровадження (другої черги) системи ведення електронних трудових книжок роботодавцями в онлайн-режимі з використанням сервісів Пенсійного фонду, а також розширення переліку суб’єктів упровадження програмного комплексу «Соціальна громада» для надання мешканцям територіальних громад адміністративних послуг соціального характеру із застосування електронного документообігу.

Надалі наводимо витяг зі звіту КМУ, у якому йдеться про подальші плани Міністерства соціальної політики.

Ціль 3.1 Людина з інвалідністю, яка може та хоче працювати, має для цього всі можливості, а людина, яка не може працювати за станом здоров’я, отримує гідний рівень утримання та догляду. Наявність інвалідності не повинна бути причиною бідності та ізоляції від суспільства.

Подальші заплановані дії

Підвищення якості професійної реабілітації, підготовки і перекваліфікації осіб з інвалідністю та посилення вимог до рівня освіти у навчальних закладах.

Формування культури прийняття людини з інвалідністю як повноправного учасника соціального і професійного життя через широку систему просвітницьких заходів та залучення до таких заходів усіх суспільних інституцій.

Запровадження ефективного механізму забезпечення технічними засобами реабілітації людей з інвалідністю відповідно до потреби.

Спрощення доступу до адміністративних сервісів та послуг особам з інвалідністю.

Перегляд системи сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю на умовах відкритого ринку, що дозволить надавати пільги та стимули будь-якому роботодавцю, що працевлаштовуватиме осіб з інвалідністю.

Розроблення і прийняття програми щодо активних механізмів для надання можливості створення ФОП з числа осіб з інвалідністю.

Ціль 3.2. Кожна дитина зростає та виховується в родинах або в умовах, максимально наближених до сімейних, у благополучному, доброзичливому та безпечному середовищі, де дбають про потреби та інтереси дітей

Подальші заплановані дії

Реалізація завдань та заходів щодо реалізації ІІ етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017–2026 роки.

Створення розвиненої системи сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, поширення практики патронату та наставництва.

Забезпечення реалізації державної політики у сфері  запобігання та протидії домашньому насильству, проведення широких інформаційних кампаній, метою яких є привернення уваги громадськості до проблематики насильства у різних його проявах.

Формування «нульової толерантності» до проявів домашнього насильства  та активізація роботи щодо створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб в адміністративно-територіальних одиницях регіонів, удосконалення механізмів притягнення до відповідальності кривдників.

Ціль 3.3. Сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема через низькі доходи, отримують своєчасну та професійну допомогу, включаючи фінансову, яка спрямована на швидкий вихід із кризи та подолання складних життєвих обставин

Подальші заплановані дії

Розроблення підзаконних нормативно-правових актів щодо підвищення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, зміни умов призначення допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, щодо надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї (після прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстраційний номер 2494 від 25 листопада 2019 р.).

Подальше удосконалення порядку надання житлових субсидій населенню шляхом посилення їх адресності.

Розвиток системи фронт-офісів у сфері соціального захисту населення, які  надають зручні та доступні сервіси громадянам.

Запровадження грошової компенсації за надані фронт-офісами, утвореними об’єднаними територіальними громадами, послуги мешканцям територіальних громад з приймання документів для призначення соціальних допомог та їх передачу структурним підрозділам з питань соціального захисту населення в електронній формі.

Розширення переліку суб’єктів упровадження програмного комплексу «Соціальна громада» для надання мешканцям територіальних громад адміністративних послуг соціального характеру із застосуванням електронного документообігу.

Ціль 3.4. Для людей похилого віку створено умови для активного життя, вони мають кваліфікований та сучасний догляд і гідне матеріальне забезпечення. Створено умови для безпечного добровільного пенсійного накопичення

Подальші заплановані дії

Запровадження автоматичного призначення пенсій при досягненні пенсійного віку без звернення особи.

Підключення та надання послуг з пенсійного забезпечення через портал державних послуг «Дія».

Запровадження (другої черги) системи ведення електронних трудових книжок роботодавцями в онлайн-режимі з використанням сервісів Пенсійного фонду.

Ведення електронної форми листків непрацездатності.

Стимулювання до сплати єдиного соціального внеску. Створення умов для підвищення та виведення з тіні доходів, зокрема, шляхом:

    -    опрацювання пропозицій щодо передачі Пенсійному фонду України від органів доходів і зборів функції з адміністрування єдиного внеску;

    -    встановлення тимчасових обмежень боржникам до виконання ними зобов’язань з погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Стимулювання відповідального ставлення до фінансів та їх накопичення на власну старість, створення умов для безпечного добровільного пенсійного накопичення.

 

Джерело:
До списку новин