загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд прийняв постанову про соціальне житло: українці з низькими доходами зможуть стати на облік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кабінет міністрів України ухвалив постанову про соціальне житло, яка має зробити більш доступним житло цього типу.

Про це повідомляє прес−служба Мінсоцполітики.

Вносяться зміни до Порядку визначення опосередкованої вартості оренди житла. Згідно з діючими нормами, ця величина визначається на підставі щомісячних даних про мінімальний розмір плати за оренду квадратного метра кімнати в гуртожитку.

Наразі моніторинг даних показує істотну різницю в ціні оренди ліжко-місця в гуртожитку (570 грн) і кімнати/квартири (від 3000 і 5 900 грн відповідно).

Таким чином, при доході в розмірі мінімальної зарплати (4 723 грн) або мінімальної пенсії (1 638 грн) при визначенні опосередкованої вартості оренди на підставі даних щодо квадратного метру кімнати в гуртожитку такі особи позбавлені права стати на соціальний квартирний облік. Одночасно їхній дохід не дозволяє орендувати кімнату/квартиру або будинок.

Тепер особи, які потребують соціального захисту та мають недостатній для придбання або оренди житла дохід, зможуть стати на соціальний квартирний облік та надалі отримати соціальне житло.

Зміни торкнуться тих, для кого соціальне житло є єдиним місцем проживання і чий середньомісячний дохід нижче величини опосередкованої вартості оренди житла та прожиткового мінімуму.

В основному це діти-сироти; особи з інвалідністю; люди, чиє житло визнано непридатним для проживання; багатодітні сім'ї та молоді; пенсіонери; переселенці, чиє житло зруйноване внаслідок збройної агресії Росії.

Джерело:
До списку новин