загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні масово закриваються пункти прийому вторсировини: експерт назвав причину

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У цій ситуації не працює пряма економіка, вважає фахівець.

Поки в Україні так фактично і не запрацював закон про сортування сміття, пункти прийому вторсировини почали масово закриватися. Як розповіла засновниця громадської організації "Україна без сміття" Євгенія Аратовська, це відбувається через економічну недоцільність – на ринок надходить дешева вторсировина з Європи.

"Пункти прийому вторсировини в більшості випадків закриваються. Здавалося б, всі сортують, радіють, але це не розвивається по всій Україні, тому що є фактори, і пряма економіка тут не працює взагалі. А ще додаються такі чинники, як зменшення вартості вторинної сировини. Ціна падає постійно. Папір був 2,5 гривні за кілограм, сьогодні це 50 копійок, 1 гривня і навіть 10 копійок. Також і пластикова пляшка: можна було здати за 8-11 гривень, і підприємство в Фастові могло виготовити з цього синтепон. Сьогодні ця пляшка коштує 3-4 гривні. Тобто ринок заготовки економічно не захищений", – сказала Аратовська під час круглого столу щодо шляхів вирішення проблем зі сміттям заявила.

За її словами, в Україні з-за кордону надходить дуже дешева вторсировина, тому що там працює принцип розширеної відповідальності виробника і працює модель дофінансування ринку заготівлі вторинної сировини.

"Через те, що заготівельники за кордоном в Європі отримують дофінансування своєї діяльності, вони можуть нам подарувати надмірне вторсировину, і через це наші заготівельники всередині країни виявляються в неконкурентних умовах, ринок просто вмирає. Скоро ми будемо переробляти вторинну сировину за інші країни, а свою будемо продовжувати викидати", – підкреслила експерт.

Як повідомлялося, в Україні також заговорили про введення заборони на пакети. Нещодавно в парламенті зареєстрували законопроект № 2051-1. У ньому йдеться про заборону деяких видів поліетиленових пакетів з 2022 року. За поширення пакетів пропонують ввести штраф до 8500 грн.

 

Джерело:
До списку новин